Βαθμολογία

Ελλάδα δεν θα γίνετε ποτέ

Έχουν περάσει μερικά 24ωρα από την αναμέτρηση της εθνικής μας ομάδας στη Ζένιτσα με αντίπαλο την Βοσνία για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2018 που θα γίνει στα γήπεδα της Ρωσίας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρουσίασε και σε αυτό το παιχνίδι το καλό πρόσωπο που έχει δείξει σε όλη την προκριματική φάση και έφυγε με έναν υπερπολύτιμο βαθμό από το κολαστήριο που δημιούργησαν οι Βόσνιοι.

Μάλιστα αν ο Πέτρος Μάνταλος ήταν πιο προσεκτικός τότε η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004 θα είχε αποδράσει με το "2" από την έδρα των Βόσνιων και θα είχε αποκτήσει βαθμολογική διαφορά τεσσάρων πόντων και θα είχε τον πρώτο λόγο τουλάχιστον για την δεύτερη θέση.

Το τελικό αποτέλεσμα προφανώς και δεν άρεσε στους Βόσνιους οι οποίοι έβγαλαν όλο το μένος τους για την χώρα μας με απαράδεκτες συμπεριφορές, ειδικά από τα όργανα τάξης στους Έλληνες φιλάθλους, ενώ οι φίλαθλοι των γηπεδούχων έκαναν χειρονομίες προς τους Έλληνες διεθνείς. Όταν ο Μανωλάς τους ζήτησε να ηρεμήσουν η κατάσταση ξέφυγε με τον συμπαίκτη του στη Ρόμα Τζέκο να τον πιάνει από το λαιμό.

Μια ενέργεια απαράδεκτη από τον κατα τα άλλα σπουδαίο επιθετικό, ενώ οι Βόσνιοι παρά την επέμβαση των ψυχραιμότερων συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο με τον βοηθό προπονητή να γρονθοκοπεί το Γιαννιώτα και να του σπάει το δόντι. Ενέργειες που σίγουρα δεν συνάδουν, ενώ μέσα σε όλα η ανακοίνωση της ομοσπονδίας της γείτονας χώρας ήρθε να ρίξει λάδι στη φωτιά και φυσικά το γιουχάρισμα στον εθνικό μας ύμνο.

Η Βοσνία είναι μια ομάδα η οποία όλα τα χρόνια κινούνταν στη μετριότητα καθώς μια και μοναδική φορά έχει δώσει το παρών σε μεγάλη διοργάνωση, στο Μουντιάλ της Βραζιλίας όπου περιορίστηκε στην απλή συμμετοχή της σε όμιλο παρότι αυτός επ ουδενί δεν είχε μεγαθήρια, πλην της Αργεντινής φυσικά. Και όμως οι Βόσνιοι αποκλείστηκαν από την παραπαίουσα Νιγηρία και το αδύναμο Ιράν.

Αντίθετα η Ελλάδα μετράει την μεγαλειώδη στιγμή το καλοκαίρι του 2004, κάτι που πιστέψτε με χωρίς ίχνος υπερβολής ΠΟΝΕΣΕ, ΠΟΝΑΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΝΑΕΙ απίστευτα, πολλούς τόσο εντός συνόρων (!!!!), όσο και εκτός και φυσικά ακόμα τρεις συμμετοχές σε Euro και άλλες τόσες σε Μουντιάλ με μεγάλες στιγμές, νίκες και διακρίσεις. Μοναδικές εξαιρέσεις φυσικά το Μουντιάλ των ΗΠΑ το 1994 και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2008 σε Αυστρία, Ελβετία, εκεί που δεν πήγαμε ΚΑΘΟΛΟΥ καλά.

Οι Βόσνιοι, βλέπουν το τρένο της πρόκρισης να χάνεται για αυτούς, κάτι που ούτε για αστείο δεν σκεφτόντουσαν τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν ξεκινούσαν τα προκριματικά, αλλά θα πρέπει να συνηθίσουν γιατί σχεδόν πάντα αυτό βίωναν, τον αποκλεισμό. Αντίθετα η Ελλάδα με την εικόνα που βγάζει στον αγωνιστικό χώρο βγάζει αισιοδοξία ότι η κακή παρένθεση των προκριματικών του Euro 2016 έχει κλείσει και το επόμενο καλοκαίρι θα καταφέρει να βρεθεί στα ρωσικά γήπεδα για το Μουντιάλ. Και θα τα καταφέρει.

Υ.Γ. Ελλάδα ή ακόμα καλύτερα ΕΛΛΑΔΑΡΑ δεν θα γίνετε ΠΟΤΕ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ