Βαθμολογία

Σαν μωρό που δεν του έδωσαν γλειφιτζούρι... (VIDEO)

Τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στη Γερμανία κατέκτησε ο Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ της Ντόρτμουντ, ο οποίος έφθασε συνολικά τα 31 γκολ, έχοντας καταφέρει να στείλει δύο φορές τη μπάλα στα δίχτυα, στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με αντίπαλο τη Βέρντερ Βρέμης.

Ο Αφρικανός επιθετικός σκόραρε με πέναλτι στο 89΄, «σφράγισε» τη νίκη της ομάδας του και «άρπαξε» κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή τον τίτλο του πρώτου σκόρερ από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποιός παρέμεινε «άσφαιρος» στην νίκη της Μπάγερν κόντρα στη Φράϊμπουργκ με σκορ 4-1.

Το αστείο βέβαια της υπόθεσης ήταν, οι εκφράσεις του Πολωνού άσου των Βαυαρών κάθε φορά που έφτανε κοντά σε ένα τέρμα στον αγώνα, αλλά εν τέλει δεν τα κατάφερνε.

Ο ίδιος δεν έδειξε τόσο χαρούμενος όταν οι Ρόμπεν και Ριμπερί δεν του έδωσαν την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ στο τρίτο γκολ των Βαυαρών και ενώ η άμυνα του αντιπάλου «έλειπε»...

Αποκορύφωμα βέβαια όλων, είναι το τέταρτο γκολ που πετυχαίνει στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης η Μπάγερν, με τον Λεβαντόφσκι να προσπαθεί να σκοράρει με το κεφάλι από πλεονεκτική θέση και το Κίμιχ να απλώνει το πόδι του για να βάλει τη μπάλα στα δίχτυα. Αν και η μπάλα δεν είχε τροχιά προς της εστία στην κεφαλιά που επιχείρησε, ο Πολωνός ήταν εμφανώς απογοητευμένος καθώς γνώριζε πως αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία του στην αναμέτρηση να σκοράρει.

">http://

Βέβαια για την πρωτιά αυτή του Ομπαμεγιάνγκ, ο Λεβαντόφσκι δεν παρέλειψε να συγχαρεί μέσω του twitter τον πρώην συμπαίκτη του.

Στον πίνακα των σκόρερ των ακολούθησαν οι Μοντέστ της Κολονίας με 25, ο Βέρνερ της Λειψίας με 21 και ο Γκόμεζ της Βόλφσμπουργκ με 16 τέρματα συνολικά στη Μπουντεσλίγκα.

M.I.