Βαθμολογία

Δεν τον λυπήθηκε και τον... «βύθισε»

Ένα από τα αποτελέσματα που έκαναν ομολογουμένως αίσθηση στην ΕΠΣΛ το Σαββατοκύριακο, ήταν αυτό που είδαμε ανάμεσα στην Αστραπή Ν. Πολιτείας και τον Αστέρα Τυρνάβου 2010, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Α' ΕΠΣΛ.

Πιο συγκεκριμένα, οι γηπεδούχοι (Αστραπή Ν. Πολιτείας) με την εμφάνιση που πραγματοποίησαν, έκαναν τον δείκτη του σκορ να... «σπάσει», φτάνοντας στο επιβλητικό 8-0 έναντι του αντιπάλου τους.

Το σύνολο του Κώστα Τσότσου ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, ενός αποτελέσματος που ουκ ολίγες φορές προκαλεί διχογνωμία στο φίλαθλο κόσμο. Είναι άραγε σωστό για μια ομάδα να «διασύρει» ποδοσφαιρικά τον αντίπαλό της αν της δοθεί η ευκαιρία, ή θα πρέπει να τηρεί ένα θεωρητικό πάντα «fair play», που θα αποδεικνύει πως σέβεται απόλυτα και τον αντίπαλο.

Πολλές μεγάλες ομάδες όπως η Μπάγερν, η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα έχουν βρεθεί στην ανάλογη κατάσταση, να... σκοράρουν ακατάπαυστα ακόμα και όταν βλέπουν πως ο αντίπαλος είναι ανήμπορος να αντιδράσει. Κανείς δεν ξεχνά την πρόκριση της Γερμανίας στον τελικό του Μουντιάλ 2014, όταν και «διέλυσε» τη Βραζιλία με 7-1, σε ένα γήπεδο κατάμεστο από Βραζιλιάνους. Σκορ μεγάλων διαστάσεων, σε παιχνίδια αδιάφορα αλλά και μεγάλης βαθμολογικής σημασίας.

Γεγονός είναι πως προκαλούν ποικίλες αντιδράσεις στο φίλαθλο κοινό, με πολλούς να υποστηρίζουν πως κάθε ομάδα που σέβεται τον εαυτό της θα πρέπει να κάνει ότι καλύτερο μπορεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ακόμα και αν το αποτέλεσμα ενός αγώνα έχει κριθεί. Στην απέναντι πλευρά βρίσκονται όσοι υποστηρίζουν πως κάτι τέτοιο δε χρειάζεται να συμβαίνει, διότι κατά κάποιο τρόπο φανερώνει και κάποιο δείγμα «ασέβειας» προς τον αντίπαλο και το «ευ αγωνίζεσθαι».

Μ.Ι.