Βαθμολογία

Ηρεμία, συγκέντρωση και συσπείρωση για τον τελικό

Με την ισοπαλία (0-0) επέστρεψε από την Αθήνα η ομάδα της ΑΕΛ μετά την αναμέτρηση της με τον Ατρόμητο για την 28η αγωνιστική της Super League.

Οι «βυσσινί» στάθηκαν πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Δυτικής Αττικής και θα μπορούσαν να φύγουν με το τρίποντο που θα τους έδινε το δικαίωμα να σφραγίσουν την παραμονή στην μεγάλη κατηγορία.

Αρκετές χαμένες ευκαιρίες για την ομάδα του Αντρέ Πάους, όμως αν δεν σκοράρεις δεν κερδίζεις και έτσι φτάσαμε στο τελικό 0-0. Η ΑΕΛ με βάση και τα άλλα αποτελέσματα, κυρίως την νίκη του Ηρακλή στα Γιάννενα, πλέον θέλει μόνο την νίκη απέναντι στην Ξάνθη στο AEL FC ARENA.

Ένα παιχνίδι τελικός όπως λένε άπαντες στο «βυσσινί» στρατόπεδο ένα παιχνίδι που η ΑΕΛ πρέπει να το κερδίσει αν θέλει να παραμείνει στην Super League. Το παιχνίδι είναι κομβικό γιατί σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος η υπόθεση παραμονή θα δυσκολέψει αφάνταστα, δεδομένου και του δύσκολου τελευταίου αγώνα στην Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό.

Το παιχνίδι με τους Θρακιώτες, την Κυριακή του Θωμά 23 Απριλίου, θα πρέπει να δώσει την δυνατότητα στην ΑΕΛ να κάνει την δική της … Ανάσταση σε μια κακή χρονιά, με πολλά λάθη, με κακό μεταγραφικό σχεδιασμό, με αλλαγές προπονητών αποτελέσματα που έχουν φέρει την Βασίλισσα να παίζει την ύπαρξη της στα δυο τελευταία παιχνίδια.

Ας μην γελιόμαστε η ΑΕΛ δεν είναι ομάδα να παλεύει για την παραμονή ούτε να ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις όπως η φετινή. Λάθη, πολλά λάθη, τα οποία φυσικά δεν μπορούν να αναλυθούν μέσα από αυτό το κείμενο καθώς αυτό που προέχει είναι η ομάδα του Πάους να πάρει την νίκη και να κάνει το πλέον αποφασιστικό βήμα παραμονής. Προκειμένου την τελευταία αγωνιστική μετά το ματς στην ιστορική έδρα του Παναθηναϊκού να έχει καταλάβει τουλάχιστον την 14η θέση που θα της δώσει την παραμονή και μετά θα μπορούν να αναλυθούν τα πάντα.

Η ομάδα θα πρέπει να κάτσει να ηρεμήσει τις Άγιες μέρες του Πάσχα, οι παίκτες να πάρουν τις απαραίτητες ανάσες και με την απαιτούμενη συγκέντρωση να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα για το παιχνίδι αυτό και το βράδυ εκείνης της ημέρας να φτάσουν στην μεγάλη νίκη.

Ο κόσμος από την πλευρά του οργανωμένος και μη θα πρέπει να κατακλύσει το AEL FC ARENA προκειμένου με τις φωνές του και την συμπαράσταση του να σπρώξει τους παίκτες των «βυσσινί» στην νίκη. Ένας κόσμος στεναχωρημένος και τις περισσότερες φορές φέτος απογοητευμένος από την εικόνα και την πορεία των «βυσσινί». Όμως πλέον ήρθε η ώρα να παίξει και εκείνος …μπάλα και να δώσει βροντερό παρών προκειμένου να μην πέφτει καρφίτσα την ημέρα εκείνη στο γήπεδο.

Με ηρεμία λοιπόν, συγκέντρωση και συσπείρωση από όλους για τον τελικό της ΑΕΛ, τον δικό της τελικό για την παραμονή στην Super League ένα ματς που πρέπει να είναι κερδισμένο.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ