Βαθμολογία

Νίκη με Παναιτωλικό σημαίνει παραμονή

Ένας ακόμα αγώνας της ΑΕΛ ανήκει από το Σάββατο (11/3) στο παρελθόν με τους «βυσσινί» να γνωρίζουν την ήττα στην Αθήνα από τον Πανιώνιο με 1-0 για την 24η αγωνιστική της Super League.

Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη δεν παρουσίασε για ακόμα ένα εκτός έδρας παιχνίδι καλό πρόσωπο και έφυγε ηττημένη από την Πλατεία παραμένοντας στους 21 βαθμούς και με την αγωνία ακόμα να υπάρχει αναφορικά με την παραμονή στην κατηγορία.

Αν και ξεκίνησε καλά η ΑΕΛ στην συνέχεια έγινε έρμαιο στις ορέξεις του και φέτος ποιοτικού συνόλου του Πανιώνιου ο οποίος κακά τα ψέματα όποτε ήθελε έκανε επίθεση για γκολ και έχασε ουκ ολίγες ευκαιρίες, σε ένα ματς που πήγε να τιναχθεί στον αέρα στο τέλος με την φάση με πρωταγωνιστές τους Αγκάνοβιτς και Ντέλετιτς από πλευράς ΑΕΛ και του Ρισβάνη από πλευράς Πανιώνιου.

Μια φάση που έφερε και την αποβολή του Κροάτη μια αυστηρή είναι η αλήθεια αποβολή. Ο παίκτης και σύμφωνα με σημερινές (13/3) δηλώσεις στο ΑΕΛ Radio τόνισε ότι πήγε απλώς να προστατέψει τον συμπαίκτη του και να μην οξυνθούν ακόμα περαιτέρω τα πνεύματα.

Για να επανέλθω στα αγωνιστικά η ΑΕΛ απογοήτευσε τους φίλους της, παρότι απέναντι της ήταν ο δεύτερος της βαθμολογίας, καθώς περίμεναν περισσότερο πάθος από τους παίκτες, περισσότερη ενέργεια, γενικώς περισσότερα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο και γενικώς να προσπαθήσουν περισσότερο. Δύσκολο μεν το ματς ουδείς αμφιβάλει για αυτό και το πιο φυσιολογικό βάσει και της εικόνας των δυο ομάδων ήταν η ήττα, αλλά κανένα παιχνίδι δεν θεωρείται χαμένο πριν ξεκινήσει.

Για την ΑΕΛ ακολουθεί ένα παιχνίδι σημαντικό για την συνέχεια με αντίπαλο τον Παναιτωλικό στο AEL FC ARENA εκεί όπου η νίκη είναι επιβεβλημένη καθώς σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα η αγωνία θα παραμείνει. Δύσκολο ματς, αδιάφορος μεν ο αγρινιώτικος σύλλογος, επικίνδυνος δε. Κάτι που το απέδειξε και στα Γιάννενα παρότι αδιάφορος και χωρίς κίνδυνο υποβιβασμού έκανε την ζημιά στον ΠΑΣ που ουσιαστικά έπαιζε το τελευταίο του χαρτί για την πεντάδα.

Αυτό θα επιδιώξει και στον θεσσαλικό κάμπο η ομάδα του Μάκη Χάβου, αλλά στο χέρι της ΑΕΛ είναι να δείξει το καλό της πρόσωπο, να χτυπήσει πάνω στις αδυναμίες του Παναιτωλικού και να πάρει την νίκη.

Μια νίκη που αν έρθει, προσωπικά πιστεύω θα κρίνει και την παραμονή, καθώς μετά με 24 βαθμούς δεν θα βγαίνουν και τα κουκιά για να υποβιβαστεί η ΑΕΛ, διότι πολύ απλά θα της λείπουν 2-3 βαθμοί για να σιγουρέψει την κατηγορία.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ