Βαθμολογία

Πιο …εύκολη η ζωή με μία νίκη

Με κέρδος έναν βαθμό συνεχίστηκε για την ομάδα της ΑΕΛ το πρωτάθλημα της Super League με τους «βυσσινί» να αναδεικνύονται ισόπαλοι με σκορ 1-1 απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η ΑΕΛ θα μπορούσε να είχε πάρει την νίκη απέναντι στους Ηπειρώτες που θα της έδινε την δυνατότητα να κάνει τεράστιο βήμα παραμονής ωστόσο έπεσε πάνω σε έναν εξαιρετικό Αλέξανδρο Πασχαλάκη ο οποίος ουσιαστικά έπαιζε μόνος του τους παίκτες του Σάκη Τσιώλη. Και τι δεν έπιασε ο 27χρονος τερματοφύλακας του «Άγιαξ» της Ηπείρου, το μεσημέρι του Σαββάτου (4/3) στο AEL FC ARENA και στέρησε από τους Λαρισαίους την νίκη που θα έδινε βαθιά βαθμολογική ανάσα, ενώ διατήρησε και τις ελάχιστες ελπίδες της ομάδας του για την πέμπτη θέση.

Για την λαρισινή ομάδα το παιχνίδι απέναντι στο συγκρότημα του Γιάννη Πετράκη είχε χαρακτηριστεί μίνι τελικός, αν και κατά την προσωπική μου άποψη ο τίτλος ήταν ολίγον τι υπερβολικός καθώς ούτε η ΑΕΛ ήταν τεντωμένη στα σχοινιά και να έπρεπε πάση θυσία να πάρει τους τρεις βαθμούς, ούτε είχε απέναντι της καμία υποδεέστερη ομάδα. Και η οποία ας μην ξεχνάμε το περασμένο καλοκαίρι αγωνίστηκε στην Ευρώπη.

Προσωπικά θεωρώ ότι οι παίκτες του Τσιώλη έκαναν αυτό που έπρεπε και μπορούσαν, η εμφάνιση τους ήταν εξαιρετική και προσωπικά θεωρώ ήταν η καλύτερη επί ημερών του Καρδιτσιώτη τεχνικού στον πάγκο της ομάδας. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παίζει μπάλα και ο αντίπαλος και στην προκειμένη περίπτωση ο διακριθέντας του αγώνα ήταν από την μεριά του αντιπάλου. Αυτό βέβαια δείχνει και το πόσο πολύ πάλεψε η ΑΕΛ το παιχνίδι, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει τους τρεις βαθμούς.

Σίγουρα μια νίκη της ΑΕΛ θα μπορούσε να κάνει πιο εύκολη την ζωή της στην συνέχεια και να φύγει ένα μεγάλο άγχος από πάνω της καθώς αν είχε επικρατήσει τότε θα βρισκόταν παρά ελάχιστους βαθμούς μακριά από την παραμονή. Όπως έχω αναφέρει άλλη φορά θεωρώ ότι το όριο σωτηρίας θα κυμανθεί μεταξύ των 26 με 28 βαθμών.

Ίσως βέβαια να χρειαστούν και λιγότεροι όσο βλέπουμε Λεβαδειακό, Ηρακλή και Βέροια να δυσκολεύονται να νικήσουν και να παραμένουν χαμηλά με 17, 15 και 13 πόντους αντίστοιχα. Επίσης ας μην λησμονούμε ότι η ΑΕΛ ήταν η μοναδική από τις ομάδες που είναι χαμηλά που είχε βαθμολογικό όφελος την αγωνιστική αυτή.

Για τους «βυσσινί» ακολουθεί τρίτο σερί εκτός έδρας ταξίδι στην Αθήνα, αυτή την φορά για την αναμέτρηση απέναντι στον Πανιώνιο ο οποίος πάει από το καλό στο καλύτερο φέτος με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς να συνεχίζει από πέρσι την πολύ καλή δουλειά του Μαρίνου Ουζουνίδη. Οι «κυανέρυθροι» ονειρεύονται μέχρι και Champions League καθώς αγωνιστικά είναι μια πολύ καλή ομάδα, ωστόσο αυτό που καίει τους ανθρώπους της ομάδας της Νέας Σμύρνης είναι η αδειοδότηση για να μην χάσουν όπως πέρσι την ευρωπαϊκή έξοδο.

Όλα αυτά φυσικά ουδόλως απασχολούν την ΑΕΛ η οποία αν προσέξει και χτυπήσει πάνω στις αδυναμίες του αντιπάλου ίσως να μπορέσει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ