Βαθμολογία

Τρεις νίκες και παραμονή

Χωρίς βαθμό επέστρεψε στην βάση της η ΑΕΛ που γνώρισε χτες (26/2) την ήττα με 3-0 από την ΑΕΚ για την 22η αγωνιστική της Super League.

Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη υπέστη την έβδομη ήττα της μακριά από την Λάρισα και έτσι έχει αποσπάσει θετικά αποτελέσματα σε τέσσερα παιχνίδια απέναντι σε Λεβαδειακό, Αστέρα, Βέροια και Ηρακλή.

Στο χθεσινό παιχνίδι είχα την δυνατότητα να παρακολουθήσω οιδοίς όμμασι τις προσπάθειες των παικτών της ΑΕΛ απέναντι στην ανεβασμένη ΑΕΚ επί ημερών Χιμένεθ κάτι που παραδέχτηκαν τόσο ο Σάκης Τσιώλης, όσο και ο Αλέξης Κούγιας.

Ας μην γελιόμαστε από το χθεσινό παιχνίδι και από την φετινή ΑΕΛ, δεν είχες απαιτήσεις για όπωσδήποτε θετικό αποτέλεσμα. Αυτό που επιδιώκει πλέον η ομάδα είναι δυο με τρεις νίκες ακόμα για εξασφάλιση της παραμονής.

Αυτό που παρατηρήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο ΟΑΚΑ ήταν ότι στα αριστερά υπήρχε πρόβλημα και από εκεί γινόντουσαν οι επιθέσεις των παικτών του Δικεφάλου, ενώ το "φτηνό" γκολ στο πρώτο μέρος έδωσε και το προβάδισμα στους Αθηναίους.

Στην επανάληψη η ΑΕΛ προσπάθησε για το 1-1 είχε την φάση με τον Αβραάμ, αλλά το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ με τον Τσιγκρίνσκι έκρινε τα πάντα χτες το απόγευμα στην Καλογρέζα. Φαίνεται ότι ο Κύπριος διεθνής αποτελεί μοιραίο παίκτη καθώς και στο προηγούμενο εκτός έδρας ματς απέναντι στον Ολυμπιακό σπαταλά μοναδική ευκαιρία στο 1-0 για την ισοφάριση και ενώ μετά οι Πειραιώτες κάνουν το 2-0 και ουσιαστικά καθαρίζουν την αναμέτρηση.

Συμπερασματικά η χθεσινή εμφάνιση της ΑΕΛ δεν ήταν τόσο κακή όσο στον Πειραιά, όπου ας μην κρυβόμαστε χάρις στο Γεννάδιο Ξενοδόχοβ δεν έφυγε με βαρύτερο σκορ από εκεί, αλλά σίγουρα δεν ήταν και για 3-0. Προσωπικά μου ήρθε στο μυαλό το τελευταίο, πριν το χθεσινό, παιχνίδι των δυο ομάδων τον Δεκέμβριο του 2010 στην ήττα της ΑΕΛ με 4-0 όταν και πάλι το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε με τρία τέρματα από το 83 και μετά.

Το παιχνίδι αυτό ανήκει στο παρελθόν και πλέον οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη κοιτάν μπροστά και το επόμενο πολύ δύσκολο παιχνίδι στο AEL FC ARENA απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι Γιαννιώτες ηττήθηκαν με 2-1 από τον Λεβαδειακό και πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια για αυτούς αν θέλουν να μείνουν ζωντανοί στην μάχη της πεντάδας και θα προσπαθήσουν για την νίκη στον Κάμπο.

Αυτό φυσικά ουδόλως πρέπει να πτοεί την ΑΕΛ που θα πρέπει να κάνει το παιχνίδι της απέναντι στην πολύ καλή κατα τα άλλα ομάδα του Πετράκη και να πάρει την μία από τις τρεις νίκες που απαιτούνται για την ΟΡΙΣΤΙΚΗ παραμονή.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ