Βαθμολογία

Οι αγώνες φεύγουν, η αγωνία μένει

Στην ισοπαλία ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση του Σαββάτου (28/1) ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League.

Οι «βυσσινί» για ακόμα ένα εκτός έδρας παιχνίδι απέτυχαν να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης που θα τους έδιναν την δυνατότητα να πάρουν βαθιά ανάσα στην μάχη της παραμονής.

Προσωπικά από αυτή εδώ την στήλη είχα χαρακτηρίσει παιχνίδι τελικό αυτό με τον Ηρακλή καθώς ενδεχόμενη νίκη θα έδινε πέρα από τους 3 βαθμούς και ψυχολογία για την συνέχεια συν ότι θα έστελνε με το ένα πόδι τον Γηραιό στην Football League.

Παρακολουθώντας την αναμέτρηση του Σαββάτου είχα την αισιοδοξία ότι θα ερχόταν η πρώτη εκτός Λάρισας νίκη για το συγκρότημα του Σάκη Τσιώλη και το ξεκίνημα της αναμέτρησης αυτό έδειχνε. Το γρήγορο τέρμα του Βασίλη Ρέντζα σε συνδυασμό και με τα ουκ ολίγα προβλήματα που επικρατούν στον Ηρακλή έδειχναν ΑΕΛ.

Όμως η ιστορική ομάδα της συμπρωτεύουσας, της οποίας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την φιλότιμη προσπάθεια που καταβάλλει, έφτασε στο 1-1 και μάλιστα μπορεί να αισθάνεται και αδικημένη από το τελικό σκορ καθώς απώλεσε ουκ ολίγες ευκαιρίες στην επανάληψη.

Το τελικό σκορ σίγουρα δεν μπορεί να χρεωθεί ως επιτυχία, πάντα κατά την προσωπική μου άποψη, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι οι αγωνιστικές φεύγουν, η αγωνία όμως παραμένει.

Αγωνία για την υπόθεση παραμονή στην Super League για την οποία η ΑΕΛ θα μπορούσε να είναι εμφανώς σε καλύτερη μοίρα αν αναλογιστεί κανείς και το πρόγραμμα, κυρίως εκτός έδρας, που ακολουθεί. Έχουμε και λέμε για τα εκτός Λάρισας. Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος και Παναθηναϊκός. Αγωνιστικά, επαναλαμβάνω ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ, η ΑΕΛ, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν μπορεί σε καμία έδρα από αυτές να κάνει νίκη.

Οπότε αυτόματα όλη η δουλειά θα ….παιχτεί στο AEL FC ARENA. Η έδρα θα είναι αυτή που θα χρειαστεί να δώσει τους απαραίτητους για την παραμονή βαθμούς και θα πρέπει να την εκμεταλλευτούν οι «βυσσινί». Βέβαια στην μπάλα ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ και μακάρι να διαψευστούμε που δεν βλέπουμε «2» σε καμία από τις παραπάνω έδρες.

Η αγωνία στις τάξεις των φιλάθλων παραμένει και λογικό είναι άπαντες να είναι προβληματισμένοι από τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματα. Η ομάδα δείχνει να αδυνατεί να ξεφύγει από τα χαμηλά, ενώ και το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί στην συνέχεια προβληματίζει τους φιλάθλους. Αυτό που θα πρέπει όμως να κάνει εκείνος, κόσμος δηλαδή, θα είναι να βρεθεί στο πλευρό της ΑΕΛ και να την στηρίξει στους 13 τελικούς που ακολουθούν.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ