Βαθμολογία

Να μην χαθούν οι άλλες ευκαιρίες

Ακόμα ένα άσχημο αποτέλεσμα για την ομάδα της ΑΕΛ ήταν αυτό απέναντι στον Πλατανιά το απόγευμα της Κυριακής (22/1) στο AEL FC ARENA για την 17η αγωνιστική της Super League.

Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη παραμένει στα χαμηλά της βαθμολογίας αδυνατώντας να κάνει ένα σερί αποτελεσμάτων που θα την απομακρύνουν από τις τελευταίες θέσεις και να κοιτάξει ψηλότερα.

Ευκαιρίες υπήρξαν αλλά η ΑΕΛ δεν τις εκμεταλλεύτηκε όπως στην Βέροια όπου προηγήθηκε σε κομβικό σημείο της αναμέτρησης (καθυστερήσεις πρώτου ημιχρόνου), όμως στην επανάληψη κινδύνεψε και με ήττα. Επίσης και το κυριακάτικο παιχνίδι απέναντι στο σύνολο του Γιώργου Παράσχου έπρεπε να είχε συμπεριληφθεί στα κερδισμένα παιχνίδια.

Καλώς ή κακώς η φετινή ΑΕΛ αυτό μπορεί αυτό κάνει. Μια ομάδα περιορισμένων δυνατοτήτων και για να μην παρεξηγηθούμε εννοούμε ότι αδυνατεί να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις παρότι της παρουσιάστηκαν ουκ ολίγες ευκαιρίες.

Ευκαιρίες που δεν τις εκμεταλλεύτηκε και ενώ ακολουθεί κρίσιμο παιχνίδι απέναντι στον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο, ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο καθώς πλέον και για τον Γηραιό η θηλιά αρχίζει να σφίγγει επικίνδυνα γύρω από τον λαιμό. Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη επιδιώκει και αυτή τρίποντα απέναντι σε ΑΕΛ, συν στα εξ αναβολής με Κέρκυρα και Βέροια για να συνεχίσει να ελπίζει βάσιμα στην παραμονή της.

Η ΑΕΛ θα πρέπει να αφήσει πίσω της το αρνητικό αποτέλεσμα με τον Πλατανιά και να επικεντρωθεί στην συνέχεια του πρωταθλήματος και να μην αφήσει και άλλες ευκαιρίες ανεκμετάλλευτες.

Μετά το παιχνίδι με τον Ηρακλή, όπου κατ εμέ επιβάλλεται να είναι ΝΙΚΗΦΟΡΟ, ακολουθεί το εξ αναβολής με τον ΠΑΟΚ, η αναμέτρηση με την Κέρκυρα στο AEL FC ARENA, η δύσκολη αναμέτρηση στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό και το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό στην Λάρισα.

Τα παιχνίδια με τον Ηρακλή, την Κέρκυρα και τον Λεβαδειακό θα πρέπει να αποφέρουν συγκομιδή 9 βαθμών οι οποίοι αν έρθουν θα φέρουν την ΑΕΛ στους 24, συν αν υπάρξει και συγκομιδή απέναντι σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Την ίδια ώρα ο Ηρακλής θα έχει μείνει πίσω και θα ξεκινήσει τα πλάνα του για την Football League, ενώ οι Φαίακες και ο Λεβαδειακός θα έχουν υποστεί ήττες στην Λάρισα σε παιχνίδια έξι βαθμών με τους Βοιωτούς να χάνουν και την ισοβαθμία απέναντι στο συγκρότημα του Σάκη Τσιώλη.

Καταλαβαίνει κανείς ότι αυτές οι τρεις ευκαιρίες δεν θα πρέπει να πάνε χαμένες από τους «βυσσινί» και να αποφέρουν εννιά βαθμούς οι οποίοι όπως είπαμε θα φέρουν την ΑΕΛ στους 24 βαθμούς και θα αρχίσει σιγά σιγά να απομακρύνεται από την επικίνδυνη ζώνη.

Και ας μην λησμονούμε και τον πολύ δύσκολο δεύτερο γύρο με τις επισκέψεις σε Πειραιά, Καλογρέζα, Νέα Σμύρνη, Τούμπα, Περιστέρι και Λεωφόρο.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ