Βαθμολογία

Ο Κούγιας το AEL FC ARENA και ο Πηλαδάκης

Η αναβολή του κυριακάτικου αγώνα με τον ΠΑΟΚ μας στερεί την δυνατότητα για παρασκήνιο από την συγκεκριμένη αναμέτρηση. Ωστόσο δεν θα σας αφήσω δυσαρεστημένους καθώς θέματα και μάλιστα δυνατά πάντα θα υπάρχουν.

Σήμερα θα ασχοληθούμε  με το AEL FC ARENA και το πόσο πληρώνει η ΠΑΕ ΑΕΛ για να χρησιμοποιεί το γήπεδο και φυσικά εμπορικούς χώρους όπως τα κυλικεία το Queen’s την μπουτίκ και το ραδιόφωνο.

Η απάντηση σε όσους θα αναρωτηθούν τι με έπιασε με αυτό το θέμα θα τους πω ότι το τελευταίο δίμηνο ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ δηλώνει είτε σε ραδιόφωνα είτε σε κανάλια είτε σε εφημερίδες ότι για το ARENA πληρώνει 550 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο.

Πριν όμως σας παραθέσω τι ισχύει θα σας γυρίσω 5 μήνες πίσω και θα σας θυμίσω τι έγραφε το site της ΠΑΕ για την συμφωνία μεταξύ Κούγια-Πηλαδάκη για την χρήση του γηπέδου και των εμπορικών του χώρων.

Συγκεκριμένα, το ΔΣ της ΠΑΕ: «Ενέκρινε την υπογραφή συμβάσεως με τη Γήπεδο ΑΕ με το εξής τίμημα:

α) 330.000 ευρώ για τη χρήση όλων των χώρων του γηπέδου και των χώρων που στεγάζονται το ραδιόφωνο, τα γραφεία της ΠΑΕ, η μπουτίκ και του χώρου του μουσείου που θα κατασκευαστεί.

β) 72.000 ευρώ για τη μίσθωση των καφέ και των κυλικείων.

γ) Παραχώρηση στον κ. Πηλαδάκη 10 σουιτών, 10 καρτώνδιαρκείας και 10 θέσεων parking.

δ) 50.000 ευρώ επιπλέον τίμημα αν η ομάδα μας παραμείνει στην κατηγορία.

ε) Δωρεάν διαφήμιση οποιασδήποτε εταιρίας του κ. Πηλαδάκη στο μανίκι της στολής μας η οποία αποτιμάται σε 50.000 ευρώ.

Αυτή λοιπόν είναι η συμφωνία που υπογράφτηκε μεταξύ των δύο πλευρών για την χρήση του ARENAτην σεζόν 2016-2017. Κάνοντας κάποιος την ανάλυση θα δει ότι για το γήπεδο την μπουτίκ τα γραφεία και το ραδιόφωνο το κόστος για την ΠΑΕ ΑΕΛ είναι 330 χιλιάδες ευρώ.

Για την μίσθωση των καφέ και των κυλικείων του γηπέδου θα δώσει άλλα 72 χιλιάρικα ευρώ. Σύνολο 402 χιλιάδες ευρώ. Άρα που είναι τα 550 χιλιάρικα που λέει ο μεγαλομέτοχος ότι του κοστίζει η χρησιμοποίηση του ARENA?

Εκτός αν υπολογίζει τα 150 χιλιάδες ευρώ οφειλή που είχε η ΠΑΕ για την χρησιμοποίηση του γηπέδου την περασμένη σεζόν της Football League! Άρα έχουμε και λέμε το κόστος της ΠΑΕ ΑΕΛ για το πιο σύγχρονο γήπεδο της χώρας (όπως το λέει και έχει δίκιο ο Κούγιας) και των εμπορικών του χώρων ανέρχεται στο ποσό των 402 χιλιάδων ευρώ.

Επίσης πρέπει να σημειώσουμε πως από τα καφέ και τα κυλικεία υπάρχουν έσοδα. Τόσο το ραδιόφωνο όσο και τα γραφεία με την μπουτίκ όπου και να τα έχεις πληρώνεις ενοίκιο.

Με βάση λοιπόν τα στοιχεία που σας παρέθεσα για την σεζόν στη Σούπερ λίγκα το κόστος για το AELFCARENA (και των χώρων που στεγάζονται τα γραφεία, το ραδιόφωνο η μπουτίκ και η μίσθωση των καφέ και των κυλικείων) είναι στις 402 χιλιάδες ευρώ.

Για το τέλος κράτησα ένα κομμάτι από την συνέντευξη του μεγαλομετόχου πριν από τρεις ημέρες σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης όπου μεταξύ άλλων είπε πως θα μπορούσε να πάει η ομάδα να παίξει στο Αλκαζάρ και να πληρώσει 60 χιλιάδες ευρώ. Ωραία ως σκέψη ακατόρθωτη να πραγματοποιηθεί και ο λόγος είναι ένας (και δεν θα βάλω τα θέλω των Λαρισαίων φιλάθλων).

Το στάδιο Αλκαζάρ δεν έχει το σύστημα που απαιτείται στην σούπερ λίγκα για ηλεκτρονικό εισιτήριο. Και κάνοντας μια έρευνα πριν από τρεις μήνες το κόστος για την εγκατάστασή του ανέρχεται στις 250 χιλιάδες ευρώ! Προσθέστε και τα 60 χιλιάρικα που θα έδινε ο Κούγιας (όπως ο ίδιος είπε) βγάλτε το άθροισμα και κάντε την σύγκριση με αυτά που δίνει μόνο για το AELFCARENA!

Y.Γ. Πάντως η φωτιά που άναψε με τις δηλώσεις του ο Κούγιας για τον Πηλαδάκη περί συστήματος το μόνο σίγουρο είναι πως δεν έσβησε για να μην ρισκάρω και πω δεν θα σβήσει. Άρα το έργο έχει πολλά επεισόδια να δούμε στο μέλλον με πολλές ανατροπές και σίγουρα εκπλήξεις!

Καλό Σαββατοκύριακο.

Ο Παρασκήνιος