Βαθμολογία

Τα κέρδη της ΑΕΛ

Ναι αυτή ήταν ΑΕΛ. Αυτή η ομάδα ναι μπορεί να ελπίζει βάσιμα ότι σύντομα θα απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο από τις επικίνδυνες θέσεις της βαθμολογίας.

Αυτή η ΑΕΛ που νίκησε 2-1 την Βέροια στο AEL FC ARENA και η κατάθεση ψυχής που έκαναν οι παίκτες της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο του λαρισινού γηπέδου έφεραν και την μεγάλη νίκη.

Απέναντι σε μια ομάδα που ταξίδεψε στην Λάρισα για να αποσπάσει και αυτή με την σειρά της ένα θετικό αποτέλεσμα και παραλίγο να τα καταφέρει με την αρωγή και της διαιτησίας.

Και μπορεί να μην υπάρχει πέναλτι, κατά την προσωπική μου άποψη στην φάση του Ντοντό, αλλά ΦΥΣΙΚΑ δεν υπάρχει και η δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Βραζιλιάνο άσο που έφερε και την αποβολή του.

Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη παίζοντας παθιασμένα και με τσαμπουκά επικράτησε της μακεδονικής ομάδας ωστόσο προσωπικά θεωρώ ότι πέραν των τριών βαθμών με την Βέροια, που εξυπακούεται είναι υπερπολύτιμοι, η ΑΕΛ κέρδισε και πολλά άλλα με κυριότερο την ψυχολογία.

Γιατί σκεφτείτε δεν είναι εύκολο για μια ομάδα να παίζει έναν τέτοιο αγώνα κρίσιμο, να αντιμετωπίζει μια «περίεργη» διαιτησία, να χάνει 0-1, να μένει με 10 παίκτες και να φτάνει στην μεγάλη νίκη και την ανατροπή.

Αυτό δίνει μεγάλη ψυχολογία στην ομάδα της ΑΕΛ ενόψει της δύσκολης συνέχειας και των επίσης κρίσιμων παιχνιδιών που ακολουθούν μιας και ο Ιανουάριος είναι πολύ σημαντικός για την συνέχεια μήνας με την …επαναληπτική αναμέτρηση με την Βέροια, την αναμέτρηση στο «Καυτανζόγλειο» καθώς και την διπλή κόντρα με τον Πλατανιά.

Για αυτό ανέφερα και παραπάνω την ψυχολογία καθώς αν η ΑΕΛ δεν είχε νικήσει χτες (4/1) την ημαθιώτικη ομάδα, τότε ίσως να υπήρχε θέμα καθώς η «Βασίλισσα» του κάμπου θα παρέμενε στα χαμηλά και να υπήρχε πάλι γκρίνια και εσωστρέφεια.

Πλέον η ψυχολογία είναι πολύ καλή στην ομάδα και σίγουρα μες τις δυνατότητες της είναι να κάνει πολύ καλή συγκομιδή βαθμών στα κρίσιμα ματς του Γενάρη και να πάρει βαθμούς που θα την απομακρύνουν από τα χαμηλά του βαθμολογικού πίνακα.

Αρχής γενομένης την Κυριακή απέναντι στον Πλατανιά ο οποίος έχει αδυναμίες και αυτές θα πρέπει να εκμεταλλευτεί η ΑΕΛ στα Περιβόλια και να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Συν τοις άλλοις ο Πλατανιάς θα έχει και την κούραση καθώς παίζει σήμερα (5/1) με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Επίσης το άλλο που κέρδισε η ΑΕΛ ήταν οι νέοι παίκτες καθώς πέραν του Γκαγιέχο που δικαίως παίρνει και τον τίτλο του MVP όπως γράψαμε στο athleticlarissa και οι έτεροι Μασαλέσα, Ικάουνιεκς για πρώτο παιχνίδι τα πήγαν πολύ καλά. Για τον Τικίτο δεν γράφουμε κάτι καθώς δεν μπορεί να κριθεί στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε.

Έτσι βήμα βήμα και παιχνίδι με παιχνίδι θα δέσουν οι νέοι παίκτες και σίγουρα θα είναι και αυτό μέσα στα κέρδη της ΑΕΛ.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ