Βαθμολογία

Έστειλε αισιόδοξα μηνύματα

Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ανήκει από χτες (18/12) η αναμέτρηση της ΑΕΛ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο AEL FC ARENA στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Super League.

Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη ήταν καλύτερη του Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση και σίγουρα δικαιούνταν κάτι παραπάνω από την ισοπαλία, απέναντι στο «τριφύλλι» το οποίο πραγματοποιήσε την χειρότερη του εμφάνιση επι ημερών Μαρίνου Ουζουνίδη.

Το γεγονός ότι η ΑΕΛ προερχόταν από κακές εμφανίσεις και ήττες με Ατρόμητο στο ARENA και Ξάνθη στα Πηγάδια συν τον αποκλεισμό στο κύπελλο από τα Τρίκαλα είχαν ως αποτέλεσμα να θεωρείται επιβεβλημένη η συγκομιδή βαθμών στην αναμέτρηση στην οποία αντίπαλος ήταν μια εκ των μεγαλυτέρων ομάδων της χώρας.

Παρ όλα αυτά οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη ανταποκρίθηκαν πλήρως στην αναμέτρηση και παίζοντας παθιασμένα αποκόμισαν έναν βαθμό, αν και με την εικόνα της αναμέτρησης μάλλον οι «πράσινοι» απέσπασαν τον βαθμό της ισοπαλίας στην Λάρισα.

Και όλα αυτά απέναντι στον ανεβασμένο επι ημερών Μαρίνου Ουζουνίδη Παναθηναϊκό ο οποίος είχε και καλή ψυχολογία μετά την πρόκριση στο κύπελλο, αλλά στην θεσσαλική πρωτεύουσα παρουσίασε κακό πρόσωπο.

Ο Σάκης Τσιώλης παρέταξε την ομάδα της ΑΕΛ ιδανικά και μπόρεσε έτσι να περιορίσει όλα τα ατού του Παναθηναϊκού τα οποία ήταν σαν να μην εμφανίστηκαν ποτέ στο AEL FC ARENA, ενώ και οι αλλαγές του Καρδιτσιώτη τεχνικού ήταν πολύ καλές και στα χρονικά σημεία που έπρεπε.

Ίσως, κατά την προσωπική μου άποψη, θα μπορούσε να πάρει ένα μικρό ρίσκο στις αλλαγές, δεδομένου ότι η εικόνα της αναμέτρησης «πήγαινε» την ΑΕΛ και να ρισκάρει να κυνηγήσει και την νίκη.

Βέβαια όλα αυτά εμείς όλοι τα λέμε βρισκόμενοι στην απ έξω και επειδή γενικά πολλές φορές φέτος τα παιχνίδια έχουν στραβώσει για την ΑΕΛ, ο κ. Τσιώλης να θέλησε να ΣΙΓΟΥΡΕΨΕΙ τον βαθμό της ισοπαλίας καθώς όπως είπα ναι μεν το ματς «πήγαινε» τους «βυσσινί» ωστόσο με ένα τέτοιο ρίσκο ίσως να υπήρχε κίνδυνος να χαθεί και ο βαθμός καθώς η μπάλα είναι … όπως είχε πει κάποτε και ο Ίβιτσα Όσιμ.

Η ΑΕΛ με την χθεσινή της εμφάνιση έστειλε αισιόδοξα μηνύματα για την δύσκολη συνέχεια, μετά τις εορτές των Χριστουγέννων πλέον, όπου με την έλευση του νέου έτους οι «βυσσινί» θα υποδεχτούν την Βέροια στις 4 Ιανουαρίου.

Ένα ματς που στο τέλος θα πρέπει να έχει καταχωρηθεί στα κερδισμένα καθώς για να έχει αξία η ισοπαλία κόντρα στο «τριφύλλι» θα πρέπει η ΑΕΛ να επικρατήσει της Βέροιας και να αποσπαστεί από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Υ.Γ. Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να πιστεύει το οτιδήποτε για τον άλλον, δικαίωμα του του καθενός να έχει την γνώμη του. Όμως θεωρώ λάθος και κατακριτέο αυτό να λέγεται δημόσια και να προσβάλλονται προσωπικότητες. Ο νοών νοείτο……

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ