Βαθμολογία

Πάθος και αποφασιστικότητα από ΑΕΛ

Ισόπαλη με σκορ 1-1 ολοκληρώθηκε η σαββατιάτικη (26/11) αναμέτρηση της ΑΕΛ με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης στο "Θ. Κολοκοτρώνης" στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Super League.

Σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο και με κόντρα διαιτησία σίγουρα ο βαθμός που πήρε η ομάδα του Σάκη Τσιώλη, στην επιστροφή του στην Τρίπολη, θα αποδειχθεί υπερπολύτιμος και είναι παλικαρίσιος λόγω όλων των παραπάνω.

Για μια ΑΕΛ η οποία υποχρεώθηκε να αγωνιστεί από το 16' με παίκτη λιγότερο λόγω της άδικης αποβολής του Μπόρισλαβ Γιοβάνοβιτς σε μια φάση όπου κατα την προσωπική μου άποψη δεν υπάρχει πέναλτι, αλλά θεωρώ ότι οι παίκτες της ΑΕΛ περισσότερο διαμαρτυρήθηκαν για την κόκκινη παρά για το πέναλτι γιατί ακόμα και να είναι, το μαρκάρισμα γίνεται από τον Μανώλη Μονιάκη και όχι από τον Σέρβο στόπερ.

Παρόλα αυτά η ΑΕΛ δικαιώθηκε στην επανάληψη και έφτασε στο 1-1 με τον Θωμά Ναζλίδη, αφού βέβαια και ο Γεννάδιος Ξενοδόχοβ την είχε κρατήσει ζωντανή στην αναμέτρηση σε ένα διάστημα όπου ο Αστέρας πίεζε και είχε μεγάλες φάσεις για το 2-0.

Αυτό που κρατάει κάποιος από την αναμέτρηση της Αρκαδίας είναι σίγουρα η αγωνιστική άνοδος της ομάδας επι ημερών Σάκη Τσιώλη και στην πελοποννησιακή πόλη φάνηκε περίτρανα αυτό. Όπως είχα γράψει και σε προηγούμενο άρθρο η ΑΕΛ και στο Αγρίνιο έδειξε καλά στοιχεία, αλλά όπως είχαμε αναφέρει κάτι έλειπε και δεν ήρθε το θετικό αποτέλεσμα το οποίο ήρθε στην βροχερή Τρίπολη.

Επιπλέον οι παίκτες των "βυσσινί" έδειξαν πάθος και αποφασιστικότητα στην αναμέτρηση και η ομάδα καθοδηγούμενη μαεστρικά από τον Σάκη Τσιώλη πήρε τον βαθμό. Προσωπικά πιστεύω ότι ο Καρδιτσιώτης τεχνικός κέρδισε άνετα στην μάχη των πάγκων τον συνάδελφο του Δημήτρη Ελευθερόπουλο και ένα από τα σημεία κλειδιά της αναμέτρησης ήταν η είσοδος του Βραζιλιάνου επιθετικού Ντοντό.

Ο Βραζιλιάνος στην επανεμφάνιση του μετά τον τραυματισμό του, αγωνιζόμενος για 45 λεπτά, δημιούργησε ουκ ολίγα προβλήματα στον Αστέρα, ήταν πολύ κινητικός και βοήθησε στο να ανέβει επιθετικά η ΑΕΛ.

Σίγουρα υπάρχουν και αδύναμοι κρίκοι στο λαρισινό συγκρότημα που σίγουρα θα χρειαστούν βελτίωσης στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, αλλά σίγουρα αυτά τα γνωρίζει καλύτερα από μένα και τον καθένα ο Σάκης Τσιώλης και οι συνεργάτες του.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ