Βαθμολογία

Να επικεντρωθεί στην δύσκολη συνέχεια

Την πρώτη της ήττα στην φετινή σεζόν στο AEL FC ARENA υπέστη το βράδυ της Δευτέρας (19/10) η ομάδα της ΑΕΛ από την ΑΕΚ με σκορ 1-2 στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 7η αγωνιστική της Super League.

Ένα αποτέλεσμα άδικο για τους "βυσσινί" και την προσπάθεια που κατέβαλαν απέναντι στον Δικέφαλο ο οποίος έφυγε από την Λάρισα με 3 βαθμούς που δεν τους άξιζε, αλλά ευτύχησε να έχει σε μεγάλη μέρα τον Πλατέλλα που πέτυχε τα 2 τέρματα και τον Ανέστη που δήλωσε παρών στις μεγάλες ευκαιρίες των Ναζλίδη και Ουρτάδο.

Ίσως η ισοπαλία να ήταν και το πιο δίκαιο αποτέλεσμα, με την Ένωση να πετυχαίνει και τα τέρματα της σε καίρια σημεία της αναμέτρησης ήτοι ο γρήγορος αιφνιδιασμός στο 0-1 και το 0-2 την στιγμή που η ΑΕΛ είχε ανέβει και πίεζε για το 1-1.

Το γρήγορο γκολ του Ναζλίδη δεν απέτρεψε τελικώς την ήττα με τον επιθετικό των "βυσσινί" να κάνει το καλύτερο του παιχνίδι με την φανέλα της ΑΕΛ καθώς πέρα από το γκολ ήταν και απειλή για την εστία της ΑΕΚ, έδωσε πολλές μονομαχίες, δεν έχανε μπάλα συν το γεγονός ότι κέρδισε και την αποβολή του Ροντρίγκο Γκάλο.

Βέβαια για να λέμε και του στραβού το δίκιο και η εμφάνιση της ομάδας του Άγγελου Αναστασιάδη δεν ήταν ανάλογη αυτής με τον Ολυμπιακό όπου τότε οι "βυσσινί" έτρωγαν ...σίδερα, ενώ μπορεί όντως ο Θωμάς Ναζλίδης να έκανε το καλύτερο του παιχνίδι με την ΑΕΛ αυτό όμως δεν παύει να σημαίνει ότι δεν χρειάζεται η απόκτηση ενός επιθετικού περιοχής την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ειδικά αν υπάρξει και αποχώρηση του Ματθαίου Μαρουκάκη που όλα δείχνουν ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί.

Για το γεγονός της διαιτησίας επειδή ακούστηκαν κάποια παράπονα κατα την προσωπική μου άποψη δεν έπαιξε κανένα ρόλο στην αναμέτρηση κάτι το οποίο τόνισε με δηλώσεις του στην δημόσια τηλεόραση και στον καλό φίλο και συνάδελφο Βαγγέλη Μητρούσια ο α' αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ηλίας Παλαιοχωρλίδης.

Πλέον άπαντες στην ΑΕΛ ξεχνούν το παιχνίδι αυτό και επικεντρώνονται στην δύσκολη συνέχεια μιας και ακολουθεί εβδομάδα με τρία παιχνίδια, δυο για το πρωτάθλημα και ένα για το κύπελλο. Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη αντιμετωπίζει κατα σειρά την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στα Γιάννενα τον ΠΑΣ, την Τετάρτη ανήμερα του Αγίου Δημητρίου είναι η πρεμιέρα του κυπέλλου με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και το Σάββατο 29 με αντίπαλο τον Πανιώνιο στην Λάρισα.

Εν αρχή στα Γιάννενα κόντρα στον ΠΑΣ την προσεχή Κυριακή 23 του μήνα σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι στον "Άγιαξ" της Ηπείρου που κατα την προσωπική μου άποψη είναι καλύτερος από πέρσι και ειδικά μες στην έδρα του είναι πολύ δυσκολοκατάβλητος. Πολύ δύσκολο παιχνίδι και αυτό, αλλά η καλή ΑΕΛ μπορεί να πάρει αποτέλεσμα στην Ήπειρο αρκεί να δείξει εικόνα ανάλογη αυτής με τον Ολυμπιακό, απέναντι στον αήττητο από τον περασμένο Φεβρουάριο στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ