Βαθμολογία

Ευκαιρία για βελτίωση στην διακοπή

Με τον βαθμό της ισοπαλίας στις αποσκευές της επέστρεψε από την Λιβαδειά η ομάδα της ΑΕΛ μετά το 1-1 με αντίπαλο τον Λεβαδειακό στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Super League.

Μια εμφάνιση των "βυσσινί" που ήταν μέτρια, όπως και της ομάδας του Ντόστανιτς και κάπως έτσι το 1-1 δίκαια αποτέλεσε το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης και την ΑΕΛ να φτάνει τους 5 βαθμούς.

Προσωπικά η προχθεσινή εμφάνιση, ούτε με εντυπωσίασε, ούτε όμως με απογοήτευσε, με απλά λόγια δεν ήταν εμφάνιση αλα Ολυμπιακού, ούτε φυσικά εμφάνιση αλα Κέρκυρας. Σίγουρα όμως η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη μπορεί να πάει πολύ καλύτερα κάτι που το απέδειξε και στο παιχνίδι κόντρα στους πρωταθλητές Ελλάδος.

Οι "βυσσινί" πήγαν άψογα στο θέμα τακτική κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στην επανάληψη το γκολ του Λεβαδειακού, ανάγκασε την ομάδα να ανοιχτεί να κάνει το 1-1 και θα μπορούσε στο τέλος να "κλέψει" και το παιχνίδι.

Από τα θετικά της Λιβαδειάς ήταν η παρουσία του Ντοντό που πέτυχε το τέρμα της ΑΕΛ, πρώτο του με την φανέλα των "βυσσινί" και ήταν διαρκής απειλή για τους Βοιωτούς, ενώ από τα πόδια του πέρασαν πολλές επιθέσεις και σίγουρα ξεχώρισε από την αναμέτρηση αυτή. Επίσης αυτός που ξεχώρισε ήταν και ο Βαρέλα και ας μην αγωνίστηκε σε όλο το ματς καθώς ήταν ο δημιουργός του τέρματος του Ντοντό, ενώ είχε και την ευκαιρία για το 1-2 στην τελευταία φάση της αναμέτρησης.

Σε γενικές γραμμές πάντως η ΑΕΛ θα μπορούσε να φύγει και με την νίκη, αλλά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο της, με το γκολ να είναι κατα την προσωπική μου άποψη ευθύνη όλης της άμυνας που αδράνησε στην φάση αυτή και έδωσε την δυνατότητα στον Σίλβα να κάνει το 1-0.

Το αποτέλεσμα αυτό ανήκει στο παρελθόν, η ΑΕΛ με τους 5 βαθμούς βρίσκεται στην 7η θέση, ισόβαθμη με ΠΑΟΚ και Παναιτωλικό, μετά την ισοπαλία (2-2) με τον Ηρακλή στο AEL FC ARENA, την ήττα με 2-0 στην Κέρκυρα, την νίκη στην Λάρισα με τον Ολυμπιακό με 1-0 και φυσικά το προχθεσινό 1-1 με τον Λεβαδειακό.

Ακολουθεί η διακοπή του πρωταθλήματος για τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων και εν συνεχεία η ΑΕΛ υποδέχεται την ΑΕΚ την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου στις 19:30, ακολουθεί η αναμέτρηση στα Ιωάννινα με αντίπαλο τον δυνατό και φέτος ΠΑΣ (23/10 18:15) και κλείνει τον Οκτώβριο με τον αγώνα στο AEL FC ARENA απέναντι σε ακόμα μια δυνατή ομάδα τον Πανιώνιο (29/10 15:00).

Τρία πολύ δύσκολα παιχνίδια, όπως όλα εξάλλου, ενώ ενδιάμεσα υπάρχει και η πρεμιέρα για το κύπελλο με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αγώνας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, σε ώρα που θα οριστεί τις επόμενες μέρες. Και αυτό γιατί η ΑΕΛ δεν μπορεί να παίξει Τρίτη, λόγω του αγώνα στα Γιάννενα την προηγούμενη Κυριακή, αλλά ούτε Πέμπτη γιατί ακολουθεί το παιχνίδι με τον Πανιώνιο.

Για να επανέλθω στα της ΑΕΛ στην ομάδα παρουσιάζεται ευκαιρία για περαιτέρω βελτίωση στην διακοπή, την οποία θα εκμεταλλευτούν ο Άγγελος Αναστασιάδης και οι παίκτες του για να παρουσιαστεί ακόμα καλύτερη η ομάδα, στην επανέναρξη του πρωταθλήματος.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ