Βαθμολογία

Ασταμάτητη η Ρόμα!

Να τελειώνει με την υπόθεση πρόκριση θέλει σήμερα (23/08) η Ρόμα, απέναντι στην εμφανώς αποδυναμωμένη Πόρτο, στο πλαίσιο των αναμετρήσεων για τα πλέϊ οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι «τζιαλορόσι» έδειξαν και στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στους «δράκους» στο Ντραγκάο, ποιος είναι το «φαβορί» ανάμεσά τους, ή τουλάχιστον αυτό συνέβη μέχρι να έρθει το αριθμητικό πλεονέκτημα των γηπεδούχων, για να αλλάξει άρδην το σκηνικό.

Αν ο Βερμάελεν ήταν λίγο πιο προσεκτικός στο μαρκάρισμά του, οι «τζιαλορόσι» δεν θα είχαν το παραμικρό πρόβλημα να πάρουν το διπλό με ένα σκορ που θα τους εξασφάλιζε μια τυπική μονομαχία σήμερα στη Ρώμη.

Η Ρόμα όμως όπως και να ΄χει πλέον χαρακτηρίζεται εκ νέου ως το φαβορί της αναμέτρησης μετά το ισόπαλο 1-1 στην Πορτογαλία. Σαφής, καταφανέστατη υπεροχή της Ρόμα σε όλους τους τομείς, σε όλα τα σημεία και καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης μέχρι και την αποβολή του πρώην ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα.

Στο τέλος, η Ρόμα έπαιξε για να κρατήσει αυτό το 1-1, τα κατάφερε και σήμερα ουσιαστικά παίζει για… περίπου δύο αποτελέσματα, αφού προκρίνεται και με 0-0.

Ο Σπαλέτι επεσήμανε ότι η ομάδα του θα παίξει για τη νίκη, αλλά επεσήμανε: «Το 0-0 είναι ένα αποτέλεσμα που μας προσφέρει την πρόκριση και αυτό σίγουρα το έχουμε υπ’ όψιν μας. Θέλουμε τη νίκη, αλλά σίγουρα είναι καλύτερο να βολεύεσαι με το 0-0, παρά να κυνηγάς να σκοράρει δύο γκολ».

Στα του πρωταθλήματος, ο Ιταλικός σύλλογος «σκόρπισε» στην πρεμιέρα της Serie A το περασμένο Σάββατο την Ουντινέζε (4-0), η οποία ναι μεν πρόβαλε τη δική της αντίσταση στην αρχή, όμως προς το τέλος της αναμέτρησης δεν προλάβαινε να μαζεύει την μπάλα από τα δίχτυα της. Σε «καλό φεγγάρι» η Ρόμα, πολύ «δεμένο» το υλικό του Σπαλέτι που δεν αναμένεται να συναντήσει μεγάλη δυσκολία απέναντι στην κατώτερη ποιοτικά Πόρτο ( 1-0 την Εστορίλ πολύ δύσκολα στο πρωτάθλημα).

«Χρειαζόμαστε περισσότερη σιγουριά στις κινήσεις μας και περισσότερη συγκέντρωση αμυντικά. Επίσης, είναι απόλυτα απαραίτητο να σκοράρουμε στις ευκαιρίες μας, κάτι που δεν κάναμε στο πρώτο ματς. Ίσως να αξίζαμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά έχω την ελπίδα ότι θα πάρουμε την πρόκριση στη Ρώμη», επεσήμανε ο τεχνικός των «δράκων», Νούνο Εσπίριτο Σάντο, δίχως να μας πείθει όμως ούτε ο ίδιος ούτε οι εμφανίσεις της ομάδας του.

Στα των απουσιών των δύο ομάδων...

Δεν τα κατάφερε ο Φλορέντσι, που είναι εκτός αποστολής, εντός αυτής είναι όμως οι Μπρούνο Πέρες (Αμυντικός) και Βενκέρ (Μέσος), που είχαν τεθεί εκτός στο πρώτο ματς. Εξαιρετικά αμφίβολος ο Παρέδες, οι Έμερσον και Πέρες αναμένεται να καλύψουν τις θέσεις στα άκρα της άμυνας.

Στην αντίπερα όχθη, η αποστολή για τη σημερινή αναμέτρηση της Πόρτο είναι οι Άλεξ Τέγιες και Εβάντρο, ο πρώτος είναι υποψήφιος για το αριστερό άκρο της άμυνας.

Σε αποδόσεις άνω του 1.80 βρίσκεται ο άσος των «τζιαλορόσι» και μας καλύπτει απόλυτα. Το N/G είναι ακόμη μια καλή περίπτωση, μιας και η Ρόμα δεν αναμένεται να «ανοιχτεί» και να δεχθεί εύκολα γκολ από την Πόρτο. Με μεγαλύτερο ρίσκο μπορούμε να ποντάρουμε στην νίκη της Ρόμα, δίχως να δεχθεί γκολ στον αγώνα.

 

Επιμέλεια: ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ