Βαθμολογία

Με τα γκολ στο μικρό τελικό, Γαλλία για κούπα

Στο φινάλε φτάνει και το 21ο Μουντιάλ που έλαβε χώρα στα γήπεδα της Ρωσίας καθώς πλέον έχουν απομείνει ο μικρός τελικός, αλλά και ο μεγάλος από τον οποίο θα κριθεί ο τίτλος της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας.

Βέλγιο - Αγγλία ήταν οι ηττημένες των ημιτελικών οπότε θα αγωνιστούν στο τελικό της παρηγορίας, ενώ οι νικήτριες των ημιτελικών Γαλλία και Κροατία θα παλέψουν με νύχια και με δόντια για το τρόπαιο.

Στοιχηματικά θα ασχοληθούμε και με τα δύο παιχνίδια στα οποία θα δώσουμε μια δυάδα με μία επιλογή από το Βέλγιο - Αγγλία και μία από το Γαλλία - Κροατία τα οποία θα συνδυαστούν, ενώ θα δοθεί άλλη μια επιλογή σε παίκτη για το μεγάλο τελικό.

Όσον αφορά το Βέλγιο - Αγγλία πιστεύω θα δούμε ένα ανοικτό ματς όπως συμβαίνει συνήθως σε μικρούς τελικούς. Δυο πολύ καλές ομάδες οι οποίες έχουν παίκτες να πετύχουν τέρματα, άγχος δεν υπάρχει καθώς ουσιαστικά μιλάμε για ένα ματς χωρίς ουσία, οπότε περιμένω και πολλά τέρματα. Επίσης με ενδιαφέρον αναμένεται η μάχη Κέιν - Λουκάκου των δύο πρώτων σκόρερ του τουρνουά οι οποίοι θα θελήσουν να αποχαιρετήσουν με γκολ τη διοργάνωση.

Οι μικροί τελικοί είναι ανάμεσα σε ομάδες που έχασαν την ευκαιρία του τελικού οπότε έχουν ένα επιπλέον κίνητρο να παίξουν καλά και να ικανοποιήσουν το κόσμο οπότε θεωρώ θα έχει αρκετά τέρματα. Μάλιστα από το Μουντιάλ του 1982 μέχρι και το προηγούμενο στη Βραζιλία, συνολικά εννιά παιχνίδια, όλοι οι μικροί τελικοί είχαν πολλά τέρματα. Κάτι που θέλω να πιστεύω θα συμβεί και σήμερα στην Αγία Πετρούπολη.

Όπως καταλάβατε η στοιχηματική μου επιλογή έχει να κάνει με το over 2.5 το οποίο είναι σε απόδοση 1.60 στη Stoiximan και την BET365, που αποτελεί έστω και οριακά την μεγαλύτερη απόδοση, 1.55 στην Sporting Bet, 1.58 στην Betshop και τέλος στο 1.50 στον ΟΠΑΠ που για ακόμα μια φορά σε στοίχημα του έχει την χαμηλότερη απόδοση.

Για το μεγάλο τελικό ανάμεσα στη Γαλλία και την Κροατία η αίσθηση που έχω είναι ότι η Γαλλία θα είναι η νέα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και θα σηκώσει για δεύτερη φορά το τρόπαιο απέναντι στη πρωτάρα Κροατία.

Καλύτερη ομάδα η Γαλλία και πιο «διψασμένη» για το τίτλο στη φουρνιά των Γάλλων παικτών που ακολούθησαν τους Ζιντάν, Ανρί, Τρεζεγκέ, Μπαρτέζ κλπ θέλουν μετά τον αποκλεισμό του 2014 από τη Γερμανία και τον χαμένο τελικό του Euro 2016 από την Πορτογαλία να φτάσουν στο τρόπαιο και ευελπιστώ να τα καταφέρουν.

Η Κροατία είναι και εκείνη πολύ καλή ομάδα η οποία είχε ανέλπιστα καλή πορεία και με τη παρουσία της στο τελικό ξεπέρασε κάθε φιλοδοξία στη χώρα. Μια χώρα η οποία ας μην λησμονούμε ότι προκρίθηκε στο τσακ στα τελικά με τη νίκη στο φινάλε κόντρα στην Ουκρανία, πριν νικήσει την Ελλάδα στα μπαράζ. Όμως θεωρώ ότι κάπου εδώ θα σταματήσει η πορεία των Κροατών και θα γνωρίσουν την πρώτη τους ήττα στο τουρνουά.

Επίσης ένας άλλος λόγος που με οδηγεί στον 1 είναι και η κούραση. Για μετρήστε στα νοκ-άουτ τα λεπτά, οι Γάλλοι έπαιξαν 90 λεπτά με Αργεντινή, άλλα τόσα με Ουρουγουάη και άλλα τόσα με Βέλγιο, συνολικά 270. Από την άλλη οι Κροάτες έχουν 120 λεπτά με Δανία, 120 λεπτά με Ρωσία και 120 λεπτά με Αγγλία, ήτοι 360 αγωνιστικά λεπτά, ουσιαστικά είναι σαν να έπαιξαν ένα παιχνίδι ακόμα. Συν ότι αγωνίστηκαν και μια μέρα αργότερα από Γαλλία.

Οπότε η στοιχηματική μου επιλογή έχει να κάνει με τη νίκη των Γάλλων, η οποία πιστεύω θα είναι στα 90 λεπτά του αγώνα κάτι που έχει να συμβεί σε τελικό από το 2002 στην Άπω Ανατολή όταν η Βραζιλία νικούσε με 2-0 τη Γερμανία. Το 2006 τα πέναλτι έκριναν τον τελικό Ιταλία - Γαλλία και οι παρατάσεις τους τελικούς του 2010 (Ισπανία - Ολλανδία) και του 2014 (Γερμανία - Αργεντινή).

Μια νίκη των Γάλλων η οποία προσφέρεται σε απόδοση 1.97 στη Stoiximan, που αποτελεί έστω και οριακά την μεγαλύτερη απόδοση, 1.91 στην Sporting Bet, 1.90 στη BET365 και την Betshop και τέλος για ακόμα μια φορά ο ΟΠΑΠ έχει τη μικρότερη απόδοση, μόλις στο 1.80.

Τέλος ότι έχει να κάνει με το ειδικό στοίχημα για το μεγάλο τελικό αυτό αφορά το πρώτο σκόρερ αυτού και θα πάω με την επιλογή του Ολιβιέ Ζιρού. Ο άσος της Τσέλσι παραμένει άσφαιρος στο τουρνουά και θα έχει κίνητρο να σκοράρει στο τελικό. Η περίπτωση του θυμίζει αυτή του Φερνάντο Τόρες στο Euro 2008 όταν δεν είχε κάνει σεφτέ στα τέρματα και πέτυχε ένα και μοναδικό. Αυτό του τελικού με το οποίο οι «Φούριας Ρόχας» κατέκτησαν τον τίτλο.

Αυτό ευελπιστώ να συμβεί και τώρα με την στοιχηματική επιλογή να είναι σε απόδοση 6.50 στη Stoiximan και τη BET365, που αποτελεί έστω και οριακά την μεγαλύτερη απόδοση, 6.00 στην Sporting Bet, 6.25 στην Betshop και τέλος (ω τι θαύμα) και εδώ ο ΟΠΑΠ έχει το μικρότερη δυνατή απόδοση μόλις στο 5.00.

Αναλυτικά οι επιλογές μου:

1ο Δελτίο

Βέλγιο - Αγγλία over 2.5

Γαλλία - Κροατία 1

2ο Δελτίο

Γαλλία - Κροατία

Πρώτος παίκτης που θα σκοράρει: Ολιβιέ Ζιρού

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ