Βαθμολογία

Να σηκώσει το «βάρος» η Ρεάλ, μπορούν Τζένοα και Σεντ Ετιέν

Με τα ευρωπαϊκά και όχι μόνο πρωταθλήματα να έχουν πάρει «φόρα», ξεκίνησε και η στοιχηματική μας δραστηριότητα πιο έντονα τη φετινή σεζόν.

Κοιτώντας τα παιχνίδια του Σ/Κ «ψιλοχάνεσαι» είναι η αλήθεια, αλλά παρατηρείς προσεκτικά ώστε να επιλέξεις τα σημεία που θα σε οδηγήσουν στο ταμείο.

Στα αξιοπρόσεκτα των μέχρι στιγμής αναμετρήσεων, είναι φυσικά το παιχνίδι της Παρασκευής στην Αγγλία, ανάμεσα σε Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ και Σαουθάμπτον. Οι «αθεόφοβοι» της Πρέμιερ Λιγκ μας «αναγκάζουν» να καθόμαστε πλέον μπροστά στους τηλεοπτικούς δέκτες μας και μέρα Παρασκευή, λες και κουνηθήκαμε από τον καναπέ το Σαββατοκύριακο με την πληθώρα αγωνιστικής δράσης...

Στα σημερινά παιχνίδια τώρα, βρίσκουμε 3 αξιόλογες επιλογές. Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία θα μεταφερθούμε ακόμη μια φορά, καθώς τα κορυφαία πρωταθλήματα εμπεριέχουν σημεία που δεν πέρασαν απαρατήρητα από το μάτι μας, τόσο λόγω αποδόσεων όσο και λόγω κινήτρου.

ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ - ΜΟΝΠΕΛΙΕ 1
Ξεκινάμε με την Ligue 1, όπου αναμφίβολα ο άσος της Σεντ Ετιέν μας κίνησε το ενδιαφέρον. Την είδαμε με την ΑΕΚ, βγάλαμε κάποια συμπεράσματα και η απόδοση με την οποία προσφέρεται η σημερινή της νίκη κόντρα στην Μονπελιέ μας καλύπτει. Δυνατή έδρα παραδοσιακά, πολύ καλή και η προϊστορία εντός με τη Μονπελιέ, σαφώς πιο έτοιμη λόγω Ευρώπης. Στην αντίπερα όχθη, η αντίπαλος της είναι αποδυναμωμένη μεταγραφικά και δεν έχει υψηλούς στόχους φέτος. Οι «στεφανουά» υπενθυμίζουμε πως έπαιξαν Τετάρτη στο Ισραήλ και πήραν σκορ πρόκρισης κόντρα στην Μπεϊτάρ (1-2). Τώρα λοιπόν είναι η ώρα να «φορτσάρουν» και στο πρωτάθλημα, στο οποίο ξεκίνησαν με ήττα..

ΤΖΕΝΟΑ- ΚΑΛΙΑΡΙ 1
Στη γειτονική μας Ιταλία τώρα, ο Ιβάν Τζούριτς ο οποίος αποχώρησε από την Κροτόνε, είναι ο νέος τεχνικός της Τζένοα. Περίπου 20.000.000 ευρώ έβαλε στα ταμεία της η Τζένοα από τις πωλήσεις των Περότι (ΜΕ), Ανσάλντι (ΑΜ), Ντε Μάιο (ΑΜ) και Ταχτσίδη (ΜΕ).Τα 9.000.000 ευρώ δαπανήθηκαν για τη μεταγραφική ενίσχυσή της. Πιο συγκεκριμένα αποκτήθηκαν οι Λασάλτ (ΜΕ), Σιμεόνε (ΕΠ), Νίνκοβιτς (ΜΕ) και Τζεντινέλι (ΑΜ). Με τη μορφή ελευθέρας αποκτήθηκε ο Βελόσο (ΜΕ) από την Ντιναμο Κιέβου, ενώ με τη μορφή δανεισμού ο Οκάμπος (ΜΕ) από τη Μαρσέιγ. Η Κάλιαρι πανηγυρίζει την άνοδό της και πάλι στη μεγάλη κατηγορία, μετά και από τις πολύ καλές εμφανίσεις που αξίζει να τις πιστωθούν στη Serie B.  Ιονιτά (ΜΕ), Ίσλα (ΜΕ), Παντοίν (ΜΕ), Μπρούνο Άλβες (ΑΜ) και Μποριέλο (ΕΠ) είναι νέες προσθήκες για το σύλλογο. Σε «καλό φεγγάρι» βάσει και των φιλικών που έχει δώσει η Τζένοα, με σύμμαχο την έδρα μπορεί να πάρει τη νίκη.

ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 2
Στην Ισπανία δεν έχουμε να πούμε και πολλά... Μετά και από την εμφατική νίκη της Μπαρτσελόνα εχθές στο πρωτάθλημα κόντρα στην Μπέτις, δεν υπάρχει περιθώριο για τη Ρεάλ Μαδτίτης, για κάτι πέρα από τους τρεις πόντους στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Η «Βασιλίσσα» πηγαίνει η αλήθεια είναι «πληγωμένη» στο Ανοέτα να αγωνιστεί κόντρα στη Σοσιεδάδ, όμως αν θέλει να διεκδικήσει φέτος το πρωτάθλημα δεν υπάρχει χώρος για δικαιολογίες. Ο Μόντριτς εκτίει ποινή και οι Ρονάλντο, Πέπε, Κέιλορ Νάβας, Μπενζεμά, Κοεντράο υποφέρουν από τραυματισμούς. Εντός αποστολής οι νεαροί Λούκα Ζιντάν και Μαριάνο (εξαιρετική παρουσία στα καλοκαιρινά φιλικά), ενώ το βάρος στην επίθεση θα κληθούν να σηκώσουν οι Μοράτα και Μπέιλ. Σε καλές αποδόσεις προσφέρεται η νίκη των «μερένχες», λόγω και των αρκετών απουσιών...

 

Επιμέλεια: ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ