Βαθμολογία

Να δείξει στα επίσημα ότι είναι ΑΕΛ

Ολοκληρώθηκαν τα καλοκαιρινά φιλικά της ΑΕΛ με την χθεσινή αναμέτρηση και την ήττα των "βυσσινί" από τα Τρίκαλα στο AEL FC ARENA.

Εκεί όπου το προσεχές Σάββατο στις 19:15 η ομάδα της ΑΕΛ θα αντιμετωπίσει την Βέροια στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος της Super League, στην επιστροφή της Βασίλισσας του κάμπου στην κατηγορία των μεγάλων μετά την σεζόν 2010-2011 και τον οδυνηρό υποβιβασμό.

Αυτό που μπορούμε να βγάλουμε ως συμπέρασμα από μια γενική εικόνα των φιλικών, αν και αυτά όπως πολλάκις έχει πει και ο Άγγελος Αναστασιάδης, αλλά και αρκετοί συνάδελφοι του, είναι για τους προπονητές για να δοκιμάσουν σχήματα και τακτικές μέσα στον αγωνιστικό χώρο, είναι ότι η ΑΕΛ είναι ομάδα που δεν χάνει εύκολα, είναι καλή αμυντικά με τον Γιοβάνοβιτς να ξεχωρίζει στην άμυνα, αλλά να αντιμετωπίζει πρόβλημα στο λεγόμενο εύκολο γκολ.

Προσωπικά πιστεύω ότι ο Ντοντό, τον οποίο όλοι θυμόμαστε από τα τέρματα του κόντρα στον Παναθηναϊκό με την φανέλα της Καμπάλα, είναι ένας παρα πολύ καλός παίκτης που θα βοηθήσει την ΑΕΛ στο κομμάτι αυτό, αν και ο τεχνικός διευθυντής των "βυσσινί" Θωμάς Κυπαρίσσης είπε ότι ο Αφρικανός ίσως να μην είναι η τελευταία μεταγραφή αφήνοντας παράθυρο για απόκτηση ενός ακόμα επιθετικού.

Για να επανέλθουμε στα φιλικά η λαρισινή ομάδα σε αυτά μέτρησε μια νίκη, δυο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες με απολογισμό τερμάτων έξι υπερ και εννιά κατα. Απολογισμός σίγουρα όχι με θετικό πρόσημο, αλλά στα φιλικά το τελευταίο που μετράει είναι το αποτέλεσμα και απλώς τα αναφέρουμε για την ιστορία. Αυτό που μετράει είναι η ομάδα να είναι καλή εκεί που πρέπει στα επίσημα παιχνίδια.

Εξάλλου αρκετά ειναι τα παραδείγματα και από άλλες ομάδες με τα φιλικά καθώς ποιος μπορεί να ξεχάσει το 5-0 του Εργοτέλη κόντρα στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2009 σε μια σεζόν όπου οι Πειραιώτες έφτασαν μέχρι τους "16" του Champions League, ή το επόμενο καλοκαίρι την μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Ίντερ με 3-2, αλλά τους "πράσινους" να απογοητεύουν στα επίσημα και να τερματίζουν με μεγάλη διαφορά από την κορυφή και με ήττες από τους νεοφώτιστους Ολυμπιακό Βόλου (δις) και Πανσερραϊκό.

Τα παραπάνω αποτελούν και τη κατάλληλη απάντηση στο ότι στα φιλικά το τελευταίο που μετράει είναι το αποτέλεσμα και όπως είπε και ο κ. Αναστασιάδης χτες ο χρόνος θα είναι σύμμαχος για αυτή την ομάδα δεδομένου ότι θα ανεβαίνει και άλλο μέρα με την μέρα.

Τα φιλικά πέρασαν, τελείωσαν και τώρα οι επίσημες υποχρεώσεις της ΑΕΛ ξεκινούν με αντίπαλο την Βέροια την οποία αντιμετώπισαν οι "βυσσινί" τελευταία φορά σε επίπεδο Α' Εθνικής την σεζόν 2007-2008 στο Αλκαζάρ με το 1-1 να είναι το τελικό αποτέλεσμα και την ομάδα της ΑΕΛ να ζει στην μέθη της νίκης με την Μπλάκμπερν.

Το παιχνίδι σίγουρα δεν θα είναι εύκολο και απαιτείται μεγάλη προσοχή από τους παίκτες της θεσσαλικής ομάδας προκειμένου να έρθει η νίκη και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα για την ΑΕΛ με θετικό πρόσημο.

Για μια ΑΕΛ που στην επιστροφή της ο πρώτος στόχος κατα την προσωπική μου άποψη θα πρέπει να είναι η παραμονή στην Super League και από εκεί και έπειτα ότι καλύτερο καλοδεχούμενο. Αλλά ως νεοφώτιστη η θεσσαλική ομάδα θα πρέπει να πάει με χαμηλούς τόνους στο νέο πρωτάθλημα, να σιγουρέψει την παραμονή και από εκεί και μετά ότι έρθει καλοδεχούμενο.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ