Βαθμολογία

Ματσάρα στο Καζάν με νικήτρια τη Γαλλία

Διαφήμιση του ποδοσφαίρου ήταν το πρώτο παιχνίδι της φάσης των 16 του Μουντιάλ της Ρωσίας, με τη Γαλλία να αναδεικνύεται νικήτρια σε αυτό, παίρνοντας το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Σε μία αναμέτρηση με επτά γκολ, πλούσιο θέαμα, δύο ανατροπές και αρκετές εναλλαγές συναισθημάτων, οι «τρικολόρ» επιβλήθηκαν με το χορταστικό 4-3 της Αργεντινής και κατάφεραν να προκριθούν στους «8», αφήνοντας εκτός νυμφώνος τον Μέσι και την... παρέα του.

Οι Γαλλοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι κι αφού ο Γκριεζμάν έριξε την προειδοποιητική βολή στο 9ο λεπτό (το σουτ του τράνταξε το οριζοντιο δοκάρι του Αρμάνι) o ίδιος παίκτης κατάφερε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 13΄να ανοίξει το σκορ. Την παράβαση κέρδισε ο Εμπαπέ.

Η απάντηση όμως της «αλμπισελέστε» ήρθε στο 41ο λεπτό με ένα άπιαστο σουτ του Ντι Μαρία, ο οποίος όπλισε εξω από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Γιορίς, ενώ στο 48' η ομάδα του Σαμπαόλι έκανε την ολική ανατροπή, παίρνοντας για πρώτη φορά το προβάδισμα με τέρμα του Μερκάδο.

Εννέα λεπτά αργότερα ωστόσο το συγκρότημα του Ντεσάμπ ισοφάρισε σε 2-2 με μία βολίδα του Παβάρντ έξω από την περιοχή, ενώ επανέκτησε το προβάδισμα στο 64' με το πλασέ του Εμπατέ, ο οποίος νίκησε τον Αρμάνι κι έκανε το 3-2 για τους «τρικολόρ».

Πάντως το σόου του νεαρού αστέρα της Παρί Σεν Ζερμέν είχε και συνέχεια καθώς στο 68' με νέο πλασέ έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων (4-2) στους Γάλλους, που πλέον είναι με το ένα... πόδι στα προημιτελικά.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αγουέρο μείωσε σε 4-3 για την Αργεντινή, ωστόσο πέραν τούτου ουδέν για το συγκρότημα του Σαμπάολι που γνώρισε τον αποκλεισμό από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το... μενού της ημέρας περιλαμβάνει ακόμη ενα σουπερ ντέρμπι. Αυτό θα διεξαχθεί στις 21.00 (ΕΡΤ1) στο Σότσι, όπου εκεί η Ουρουγουάη και η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Πορτογαλία θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με έπαλθο μία θέση στα προημιτελικά, σε ένα από τα πιο αμφίρροπα ζευγάρια της φάσης των 16.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Ουμτιτί, Βαράν, Παβάρ, Ερναντές, Καντέ, Πογκμπά, Ματουιντί (75' Τολισό), Μπαπέ (88' Τοβάν), Γκριεζμάν (83' Φεκίρ), Ζιρού.

Αργεντινή (Χόρχε Σαμπάολι): Αρμάνι, Ρόχο (45' Φάσιο), Οταμέντι, Ταλιάφικο, Μερκάδο, Μασεράνο, Μπανέγα, Ενσο Πέρες (66' Αγουέρο), Παβόν (75' Μέσα), Ντι Μαρία, Μέσι.