Βαθμολογία

Τώρα αρχίζει το καλό....

Στη νοκ-άουτ φάση μπαίνει σήμερα (30/6) το Μουντιάλ μετά την ολοκλήρωση των ομίλων της διοργάνωσης την Πέμπτη (28/6) που φέρνει πλέον 16 ομάδες να συνεχίζουν με φόντο το τρόπαιο.

Ουσιαστικά τώρα αρχίζει το καλό...., ήτοι για πολλούς το πραγματικό Μουντιάλ ξεκινά από την φάση των «16» εκεί που τα ψέματα τελειώνουν και το παραμικρό λάθος δεν διορθώνεται, ενώ σιγά σιγά ξεκαθαρίζει και το τοπίο αναφορικά με τις ομάδες που θα επιδιώξουν να φτάσουν στις 15 Ιουλίου στη Μόσχα στο μεγάλο τελικό.

Σήμερα όπως είπαμε ξεκινά η φάση των «16» με τα δύο πρώτα παιχνίδια της διοργάνωσης και μάλιστα τι παιχνίδια, δύο ντέρμπι. Μάλιστα το ένα θα μπορούσε να είναι και ο τελικός της διοργάνωσης καθώς μιλάμε για το ζευγάρι Γαλλία - Αργεντινή, δύο ομάδες δηλαδή που έχουν στόχο την παγκόσμια κορυφή. Στο έτερο παιχνίδι η Ουρουγουάη αντιμετωπίζει την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Πορτογαλία.

ΓΑΛΛΙΑ - ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Η μοίρα τα έφερε έτσι που η κακή στον όμιλο Αργεντινή ίδρωσε για να πάρει την πρόκριση ως δεύτερη με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στην δευτεραθλήτρια Ευρώπης η οποία καθάρισε εύκολα τον όμιλο με συνέπεια οι δύο ομάδες να τα πουν πρόωρα στην διοργάνωση με την οκτάδα να έχει θέση μόνο για μία.

Δύο ομάδες πρώην παγκόσμιες πρωταθλήτριες που θα μπουν στην αρένα του Καζάν, στις 17:00 η σέντρα του αγώνα, με μοναδικό στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά, όπως είχαν πετύχει και στη τελευταία διοργάνωση στα γήπεδα της Βραζιλίας. Όμως αυτή τη φορά μία από τις δύο θα χαμογελάσει και θα συνεχίσει την προσπάθειά της για το τρόπαιο.

Η Γαλλία που καθάρισε εύκολα τον όμιλο τεστάρει τις δυνάμεις της με την παρέα του Μέσι, η οποία μπορεί να απογοήτευσε στον όμιλο και να πήρε τη πρόκριση με αρκετό κόπο, ωστόσο δεν παύει να αποτελεί μια βαριά φανέλα με τεράστιους παίκτες, οι οποίοι θέλουν να «κλείσουν στόματα» και να απαντήσουν εντός αγωνιστικού χώρου στην έντονη κριτική που τους ασκείται για την πορεία τους στη Ρωσία.

Αγωνιστικά ο Ντεσάμπ δεν μπορεί να υπολογίζει στη παρουσία του Μεντί που είναι τραυματίας, ενώ το παρών θα δώσουν όσοι παίκτες δεν αγωνίστηκαν στο ματς με τη Δανία που είχαν μείνει εκτός για να πάρουν ανάσες. Από πλευράς Αργεντινής ο Σαμπάολι δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, ενώ προσανατολίζεται να παρατάξει ενδεκάδα με τον Παβόν και χωρίς καθαρόαιμο επιθετικό.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Ζευγάρι και αυτό με τεράστιο ενδιαφέρον καθώς από την μία συναντάμε την παρέα των Σουάρες, Καβάνι και από την άλλη εκείνη του Ρονάλντο ο οποίος μέχρι στιγμής οδηγεί ουσιαστικά μόνος του την πρωταθλήτρια Ευρώπης προκειμένου να πετύχει κάτι καλό στην 21η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στις 21:00 η σέντρα του παιχνιδιού στο Σότσι με την Ουρουγουάη να θέλει να δείξει την συνέπεια που έδειξε και στα τρία ματς του ομίλου καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στον όμιλο της, ενώ η Πορτογαλία παρότι κρατούσε στα χέρια της την πρωτιά την απώλεσε με αποτέλεσμα να ξεκινά από τους «16» τα δύσκολα.

Οι δύο ομάδες την τελευταία φορά που βρέθηκαν στην δεύτερη φάση είπαν «αντίο» εκεί με την Ουρουγουάη να αποκλείεται από την Κολομβία πριν τέσσερα χρόνια στη Βραζιλία με ήττα 2-0, ενώ οι Ίβηρες το 2010 στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής είχαν ηττηθεί με 1-0 από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Κόσμου Ισπανία.

Όμως αυτή τη φορά σίγουρα η μία θα προχωρήσει στα προημιτελικά κάτι που αν γίνει θα συμβεί για πρώτη φορά μετά το 2010 για την ομάδα του Ταμπάρες η οποία είχε καταλάβει τότε την τέταρτη θέση, ενώ τέσσερα χρόνια πριν στα γερμανικά γήπεδα η Πορτογαλία είχε περάσει στους «8» καταλαμβάνοντας εν τέλει και εκείνη την τέταρτη θέση.

Αγωνιστικά ο Όσκαρ Ταμπάρες από πλευράς Ουρουγουάης θα έχει στη διάθεσή του τον κεντρικό αμυντικό, Χοσέ Χιμένες ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του, ενώ ο Φερνάντο Σάντος για την Πορτογαλία ίσως κληθεί να βρει τον αντικαταστάτη του Καρβάλιο, ενώ είναι πιθανό να ξεκινήσει βασικός ο Μουτίνιο.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα της φάσης των «16»:

17:00 Γαλλία - Αργεντινή ΕΡΤ1

21:00 Ουρουγουάη - Πορτογαλία ΕΡΤ1