Βαθμολογία

Σεναρίων το ανάγνωσμα Νο 4

Tελευταία ημέρα σήμερα (28/6) για την φάση των ομίλων του Μουντιάλ καθώς διεξάγεται η 3η και τελευταία αγωνιστική στον 7ο και τον 8ο όμιλο που θα καθορίσουν και τις τελευταίες ομάδες που θα προκριθούν στους «16».

Εκεί που στον 7ο όμιλο έχουμε την τιτανομαχία Αγγλία - Βέλγιο, αλλά και το ματς γοήτρου Παναμάς - Τυνησία, ενώ στον 8ο η Ιαπωνία αντιμετωπίζει την αδιάφορη Πολωνία και η Σενεγάλη την Κολομβία σε ματς που θα κριθεί η μία θέση.

Ήδη έχουν προκριθεί από τον 1ο όμιλο Ουρουγουάη και Ρωσία, από τον 2ο Ισπανία και Πορτογαλία, από τον 3ο Γαλλία και Δανία, από τον 4ο Κροατία και Αργεντινή, από τον 5ο Βραζιλία και Ελβετία και τέλος από τον 6ο η Σουηδία και το Μεξικό.

Όπερ σημαίνει ότι στη φάση των «16» τα μέχρι στιγμής ζευγάρια είναι Αργεντινή - Γαλλία (30/6 17:00), Ουρουγουάη - Πορτογαλία (30/6 21:00), Ισπανία - Ρωσία (1/7 17:00), Κροατία - Δανία (1/7 21:00), Βραζιλία - Μεξικό (2/7 17:00) και Σουηδία - Ελβετία (3/7 17:00).

Το athleticlarissa.gr συνεχίζει την παρουσίαση των πιθανών σεναρίων για τους ομίλους 7 και 8 όπου και εδώ σας παρουσιάζει τα δεδομένα και τα όποια πιθανά σενάρια υπάρχουν, τις πιθανές ισοβαθμίες και τι προκύπτει από αυτές.

7oς όμιλος

Όμιλος όπου τα δύο φαβορί, Αγγλία και Βέλγιο, καθάρισαν εύκολα τη πρόκριση και σήμερα θα παιχτεί η πρωτιά του ομίλου. Η παρέα του Κέιν και η αντίστοιχη του Λουκάκου είχαν εύκολο έργο στα παιχνίδια με Τυνησία και Παναμά τα οποία κέρδισαν και στο τελευταίο παιχνίδι θα κριθεί η πρωτιά με τον νικητή να την καταλαμβάνει.

Σε ενδεχόμενο ισοπαλίας θα χρειαστεί να δούμε τα σενάρια ισοβαθμιών εκεί που οι δύο ομάδες είναι στο +6 στη διαφορά τερμάτων και εκεί θα μείνουν αφού μιλάμε για ισοπαλία, έχουν ίδια επιθετικά γκολ, 8 μέχρι στιγμής, ενώ και το τρίτο κριτήριο που είναι το αποτέλεσμα του μεταξύ τους ματς θα είναι ίδιο, ελέω Χ. Τέταρτο κριτήριο είναι η καλύτερη επίθεση στο μεταξύ τους, όπου και εδώ έχουμε ισορροπία.

Έτσι θα πάμε στις κάρτες εκεί που μέχρι στιγμής η Αγγλία έχει μια κίτρινη λιγότερη από το Βέλγιο. Αν μετά το πέρας της αναμέτρησης ισορροπήσουν και εκεί οι ομάδες, τότε θα καταφύγουμε στο επόμενο σενάριο που είναι κλήρωση από την FIFA. Παντελώς αδιάφορο το έτερο ματς του ομίλου Παναμάς - Τυνησία με τις δύο ομάδες να θέλουν τη νίκη προκειμένου να αποφύγουν την τελευταία θέση.

Πρόγραμμα 3ης αγωνιστικής

21:00

Αγγλία - Βέλγιο

Παναμάς - Τυνησία

Βαθμολογία:

1. Αγγλία 6 (8-2)

2. Βέλγιο 6 (8-2)

3. Τυνησία 0 (3-7)

4. Παναμάς 0 (1-9)

8ος όμιλος

Τρεις ομάδες, Ιαπωνία, Σενεγάλη και Κολομβία διεκδικούν τα δύο εισιτήρια πρόκρισης, ενώ εκτός έχει μείνει η Πολωνία μετά τις δύο ήττες της από Σενεγάλη και Κολομβία.

Ασιάτες και Αφρικανοί μετά τις νίκες της πρεμιέρας και την μεταξύ τους ισοπαλία έχουν από 4 βαθμούς έκαστος, ενώ η Κολομβία που ηττήθηκε από την Ιαπωνία, αλλά νίκησε την Πολωνία, έχει 3 βαθμούς και είναι και εκείνη στο κόλπο πρόκρισης.

Η Ιαπωνία κρατά την τύχη στα χέρια της δεδομένου ότι αντιμετωπίζει τους αποκλεισμένους Ευρωπαίους και με νίκη προκρίνεται στην επόμενη φάση χωρίς να την αφορά το αποτέλεσμα στο άλλο ματς. Αν φέρει ισοπαλία επίσης προκρίνεται σίγουρα καθώς δεν γίνεται να είναι από πάνω της και η Σενεγάλη και η Κολομβία γιατί παίζουν μεταξύ τους.

Αν ηττηθεί τότε για να περάσει θα πρέπει να κερδίσει η Σενεγάλη, ενώ αν κερδίσει η Ιαπωνία θα θέλει να είναι με τουλάχιστον ένα γκολ παραπάνω από την δική της ήττα προκειμένου να υπερτερεί στην ισοβαθμία με τους Αφρικανούς. Τέλος αν το ματς Σενεγάλη - Κολομβία λήξει ισόπαλο τότε οι «σαμουράι» μένουν εκτός, αφού θα υστερούν στη διαφορά τερμάτων από την Κολομβία.

Η Σενεγάλη με νίκη κόντρα στη Κολομβία προκρίνεται στην επόμενη φάση, όπως προκρίνεται και με ισοπαλία. Αν ηττηθεί τότε θα μπορεί να περάσει μόνο ως δεύτερη και μόνο αν ηττηθεί η Ιαπωνία και στην διαφορά τερμάτων είναι καλύτερη. Αν υπάρχει και εκεί ισορροπία τότε θα πρέπει να πετύχει περισσότερα τέρματα από τους Ιάπωνες.

Τέλος η Κολομβία έχει δύο δεδομένα το ένα θετικό και το άλλο αρνητικό. Προκρίνεται σίγουρα στα νοκ-άουτ με νίκη, ενώ θα αποκλειστεί αν γνωρίσει την ήττα. Αν φέρει ισοπαλία τότε και πάλι προκρίνεται αρκεί να ηττηθεί η Ιαπωνία από την αδιάφορη και αποκλεισμένη Πολωνία. Τότε η Σενεγάλη θα πάρει την πρωτιά και Κολομβία, Ιαπωνία θα ισοβαθμήσουν. Η Κολομβία είναι στο +2 και εκεί θα μείνει αφού μιλάμε για ισοπαλία, ενώ η Ιαπωνία που είναι στο +1 θα πάει τουλάχιστον στο 0, αφού θα έχει ηττηθεί, άρα ο Φαλκάο και η παρέα του θα βρεθούν στον επόμενο γύρο.

Πρόγραμμα 3ης αγωνιστικής

17:00

Ιαπωνία - Πολωνία

Σενεγάλη - Κολομβία

Βαθμολογία:

1. Ιαπωνία 4 (4-3)

2. Σενεγάλη 4 (4-3)

3. Κολομβία 3 (4-2)

4. Πολωνία 0 (1-5)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ