Βαθμολογία

Πρώτη η Βραζιλία, με το Μεξικό στους «16»

Η «σελεσάο» βρήκε γκολ από απροσδόκητους πρωταγωνιστές (Παουλίνιο, Τιάγκο Σίλβα) και με 0-2 απέναντι στην Σερβία προκρίθηκε πρώτη στον όμιλο και περιμένει την Δευτέρα το Μεξικό.

Με τον Τίτι ξεχάστε jogo bonito, κορδελάκια, ντρίμπλες, μαγεία και τέτοια κόλπα. Με τον Τίτι έχει οργάνωση, έλεγχο, ουσία, κυνισμό. Εκ του αποτελέσματος, κι αν δει κανείς τι έπαθε η Γερμανία, η πορεία της Βραζιλίας στην φάση των ομίλων κρίνεται επιτυχημένη. Πέτυχε τον στόχο της που ήταν η πρωτιά, δεν σπατάλησε πολλές δυνάμεις, δέχθηκε μόλις ένα γκολ και βρήκε τον τρόπο να ξεκλειδώσει κλειστές άμυνες.

Το 2-0 επί της Σερβίας ήρθε μάλλον διαδικαστικά και αν έλειπε και ο τραυματισμός του Μαρσέλο, ο οποίος αποχώρησε στο 9ο λεπτό όλα θα ήταν τέλεια. Η «σελεσάο» έκανε το καθήκον της έστω κι αν δεν φόρτσαρε ποτέ, βρήκε εναλλακτικούς σκόρερ στα πρόσωπα του Παουλίνιο και του Τιάγκο Σίλβα και περιμένει την Δευτέρα το Μεξικό, μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τον στόχο της που δεν είναι άλλος από την επιστροφή στο θρόνο μετά το 2002.

ΣΕΡΒΙΑ: Στόικοβιτς, Ρουκάβινα, Βέλκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Κολάροφ, Μάτιτς, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Κόστιτς (82’ Ράντονιτς), Τάντιτς, Λιάιτς (75’ Ζίφκοβιτς), Μίτροβιτς (89’ Γιόβιτς).

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Άλισον Μπέκερ, Φάγκνερ, Μιράντα, Τιάγκο Σίλβα, Μαρσέλο (10' λ.τ. Φιλίπε Λουίς), Καζεμίρο, Κουτίνιο (80' Αουγκούστο), Παουλίνιο (66' Φερναντίνιο), Ουίλιαν, Νεϊμάρ, Γκαμπριέλ Ζεζούς.