Βαθμολογία

Άνετα 3-0 η Σουηδία το Μεξικό, πέρασαν και οι δύο

Άνετη επικράτηση για την Σουηδία η οποία νίκησε με 3-0 το Μεξικό στο Εκατερίνεμπουργκ με το τελικό αποτέλεσμα να μην χαλάει καμία από τις δύο ομάδες καθώς προκρίθηκαν αμφότερες στα νοκ-άουτ μετά την ήττα της Γερμανίας από τη Νότια Κορέα.

Το Μεξικό μπορεί να είχε το απόλυτο των νικών, αλλά σήμερα παρουσιάστηκε αγνώριστο και δίκαια ηττήθηκε, παίζοντας παράλληλα με τη φωτιά καθώς αν η Γερμανία έβαζε γκολ θα έμενε εκτός συνέχειας. Βέβαια μετά το 2-0 είχε εναποθέσει τις ελπίδες της στους Ασιάτες.

Αγωνιστικά από το ξεκίνημα του αγώνα η Σουηδία ήταν η ομάδα που έδειξε πως ήθελε παραπάνω τη νίκη και με κύριο εκφραστή τον Μάρκους Μπεργκ έφτασε πολλές φορές κοντά στο γκολ όμως δεν ήταν ουσιαστική στη τελική προσπάθεια με αποτέλεσμα το ημίχρονο να ολοκληρωθεί στο 0-0.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης από ασίστ του Μπεργκ ο Ογκούστινσον με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Οτσόα για το 0-1, ενώ στο 62' ο Μπεργκ κέρδισε πέναλτι και ο αρχηγός Γκράνκβιστ από την άσπρη βούλα έκανε το 0-2 κλειδώνοντας πρωτιά και πρόκριση για την ομάδα του.

Το τελικό 0-3 σημειώθηκε στο 74' με αυτογκόλ του Αλβάρεζ και το Μεξικό να έχει περισσότερο το μυαλό του στο παιχνίδι Νότια Κορέα - Γερμανία και στη μη νίκη της Γερμανίας παρά στο δικό της παιχνίδι. Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε άπαντες ικανοποιημένους με την πρόκριση.

Μεξικό (Χουάν Κάρλος Οσόριο): Οτσόα, Σαλσέδο, Μορένο, Ερέρα, Άλβαρες, Λαγιούν (89' Περάλτα), Γκουαδράδο (75' Χεσούς), Γκαγιάρδο (65' Φαμπιάν), Βέλα, Ερνάντες, Λοσάνο.

Σουηδία (Γιάρνε Άντερσον): ​Όλσεν, Λούστιγκ, Λίντελεφ, Γκράνκβιστ, Ογκούστινσον, Λάρσον (57' Σβένσον), Έκνταλ (80' Χίλιεμαρκ), Φόρσμπεργκ, Κλάεσον, Μπεργκ (68' Τελίν), Τοϊβόνεν.