Βαθμολογία

Είπε «tschüss» η Γερμανία στο Μουντιάλ

Την ήττα με σκορ 2-0 γνώρισε σήμερα (27/6) η εθνική ομάδα της Γερμανίας από τη Νότια Κορέα στο Καζάν με αποτέλεσμα να πει πρόωρα το αντίο, ή «tschüss» κατά την γερμανική στο Μουντιάλ.

Οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές παρουσιάστηκαν κατώτεροι του αναμενομένου και δίκαια ηττήθηκαν με 2-0 από τους Νοτιοκορεάτες οι οποίοι πήραν άτυπη ρεβάνς για την ήττα τους από τα «πάντσερ» με 1-0 στον ημιτελικό του Μουντιάλ του 2002 στα γήπεδα τους.

Η Γερμανία επιστρέφει στο σπίτι της άπραγη και με τα ερωτηματικά της αποτυχίας να είναι πολλά, ενώ συνεχίστηκε η μοίρα της κατόχου του τροπαίου καθώς στις πέντε τελευταίες διοργανώσεις τις τέσσερις είχαμε αποκλεισμό της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας από την πρώτη φάση.

Μετά τη δραματική νίκη επί της Σουηδίας η Γερμανία ήθελε νίκη με όσα περισσότερα τέρματα μπορούσε απέναντι στη Νότια Κορέα, η οποία πάντως μαθηματικά δεν είχε αποκλειστεί, προκειμένου να εξασφαλίσει την πρόκριση και σε περίπτωση νίκης των Σκανδιναβών επί του Μεξικού, την πρώτη θέση του 6ου ομίλου.

O Γιοακίμ Λεβ επανέφερε στην βασική ενδεκάδα τους Χούμελς, Κεντίρα, Οζίλ, επιστράτευσε τον Γκορέτσκα για τα άκρα, ωστόσο η εικόνα της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα ήταν μέτρια παρά την κατοχή μπάλας και οι θαρραλέοι Ασιάτες έφτασαν δύο φορές κοντά στο 1-0, με την εκτέλεση φάουλ του Τζουνγκ στο 20' και την προσπάθεια του σταρ τους, Σον Χεούνγκ-μιν, έξι λεπτά αργότερα.

Δύο λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, ο μικρόσωμος τερματοφύλακας της Νότιας Κορέας, Χιενγού Τζο, απέκρουσε πολύ εντυπωσιακά την κοντινή κεφαλιά του Γκορέτσκα από σέντρα του Κίμιχ, με τα νέα από το Εκατερίνεμπουργκ να μην είναι καλά και να φορτώνουν με επιπλέον άγχος τους Γερμανούς. Ο Λεβ έριξε στη μάχη Γκόμες - Μίλερ για το γκολ της πρόκρισης.

Στο 78' ένα σουτ του Σον Χεούνγκ-μιν πέρασε μόλις άουτ, με την εικόνα της Γερμανίας να είναι και πάλι αρνητική. Η φιλόδοξη προσπάθεια του Μάρκο Ρόις στο 83' δεν κατέληξε στα αντίπαλα δίχτυα, ενώ την ίδια τύχη είχαν τόσο το βολέ του Τόνι Κρόος έξω από την αντίπαλη περιοχή ένα λεπτό μετά, όσο και η προσπάθεια του Ματς Χούμελς από κοντά στο 87'.

Η ψυχωμένη Νότια Κορέα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων πέτυχε το 1-0 με κοντινό σουτ του Γιουν Γκον Κιμ αποτελειώνοντας τη Γερμανία που πάντως έψαξε το 1-1, ενώ και ο Νόιερ είχε βγει μπροστά. Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι Ασιάτες με τον Σον Χεούνγκ-μιν στο έκτο λεπτό του εξτρά χρόνου ο οποίος στο κενό τέρμα έκανε το τελικό 2-0 δίνοντας στην ομάδα του τη νίκη και την τρίτη θέση.

Νότια Κορέα (Σιν Τάε-γιονγκ): Τζο, Λι Τζονγκ, Γιουν, Σον Χεούνγκ-μιν, Κου (56' Χουάνγκ, 79' Γκο), Χονγκ, Τζουνγκ, Λι Τζαεσούνγκ, Μουν (69' Τζου), Κιμ, Τζανγκ.

Γερμανία (Γιοακίμ Λεβ): Νόιερ, Κίμιχ, Χούμελς, Ζίλε, Χέκτορ (78' Μπραντ), Κεντίρα (58' Γκόμες), Κρόος, Οζίλ, Ρόις, Γκορέτσκα (63' Μίλερ), Βέρνερ.