Βαθμολογία

Σεναρίων το ανάγνωσμα No 3

Συνέχεια σήμερα (27/6) στους αγώνες της 3ης αγωνιστικής του Μουντιάλ που διεξάγεται στη Ρωσία με τα παιχνίδια για τον 5ο και τον 6ο όμιλο της διοργάνωσης.

Ήδη έχουν προκριθεί από τον 1ο όμιλο Ουρουγουάη και Ρωσία, από τον 2ο Ισπανία και Πορτογαλία, από τον 3ο Γαλλία και Δανία και από τον 4ο όμιλο η Κροατία και η Αργεντινή.

Όπερ σημαίνει ότι στη φάση των «16» τα μέχρι στιγμής ζευγάρια είναι Αργεντινή - Γαλλία (30/6 17:00), Ουρουγουάη - Πορτογαλία (30/6 21:00), Ισπανία - Ρωσία (1/7 17:00) και Κροατία - Δανία (1/7 21:00).

Σήμερα (26/6) ολοκληρώνονται ο 5ος και ο 6ος όμιλος με τις αναμετρήσεις Σερβία - Βραζιλία και Ελβετία - Κόστα Ρίκα για τον 5ο όμιλο, ενώ στον 6ο έχουμε τα παιχνίδια Νότια Κορέα - Γερμανία και Μεξικό - Σουηδία.

Το athleticlarissa.gr συνεχίζει την παρουσίαση των πιθανών σεναρίων για τους ομίλους 5 και 6 όπου και εδώ σας παρουσιάζει τα δεδομένα και τα όποια πιθανά σενάρια υπάρχουν, τις πιθανές ισοβαθμίες και τι προκύπτει από αυτές.

5oς όμιλος

Εδώ υπάρχει ένα δεδομένο, ότι η Κόστα Ρίκα έχει ήδη αποκλειστεί, ενώ Βραζιλία, Ελβετία με 4 βαθμούς και Σερβία με 3 ερίζουν για τα δύο εισιτήρια πρόκρισης.

Η Σελεσάο αντιμετωπίζει την Σερβία και προκρίνεται σίγουρα με νίκη ή ισοπαλία, ενώ μπορεί να προκριθεί και με ήττα αρκεί να ηττηθεί και η Ελβετία από την Κόστα Ρίκα και τους Βραζιλιάνους να πρέπει να υπερτερούν στην διαφορά τερμάτων. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο νικητής του Σερβία - Βραζιλία προκρίνεται στην επόμενη φάση ότι και αν γίνει στο ματς της Ελβετίας.

Οι Σέρβοι θα προκριθούν και με ισοπαλία αρκεί να ηττηθεί και η Ελβετία από την Κόστα Ρίκα με διαφορά δύο γκολ και άνω, ενώ η Ελβετία προκρίνεται σίγουρα με νίκη και ισοπαλία, ενώ αν ηττηθεί από τους Κοσταρικανούς θα θέλει να τελειώσει με νίκη της Βραζιλίας το έτερο ματς, ή και της Σερβίας αρκεί να υπερτερεί των Βραζιλιάνων και να τους πετάξει εκτός. Αν υπάρξει ισοπαλία τότε θα θέλει ήττα με ένα τέρμα διαφορά για να βρεθεί εκείνη στα νοκ-άουτ.

Πρόγραμμα 3ης αγωνιστικής

21:00

Σερβία - Βραζιλία

Ελβετία - Κόστα Ρίκα

Βαθμολογία:

1. Βραζιλία 4 (3-1)

2. Ελβετία 4 (3-2)

3. Σερβία 3 (2-2)

4. Κόστα Ρίκα 0 (0-3)

6ος όμιλος

Όμιλος που γίνεται κακός χαμός καθώς και οι τέσσερις ομάδες έχουν ελπίδες πρόκρισης στους «16» της διοργάνωσης, με τη Γερμανία να έχει τις περισσότερες ελπίδες και τη Νότια Κορέα τις λιγότερες.

Οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές μετά το 0-1 της πρεμιέρας με το Μεξικό θέλουν νίκη με δύο γκολ διαφορά απέναντι στη Νότια Κορέα που θα τους στείλει σίγουρα στη δεύτερη φάση, ενώ προκρίνονται και με οποιαδήποτε νίκη αν η Σουηδία δεν νικήσει το Μεξικό. Τώρα αν οι Σκανδιναβοί νικήσουν και επικρατήσει και η Γερμανία έχουμε τριπλή ισοβαθμία στους 6 πόντους και όλα θα κριθούν από την διαφορά τερμάτων.

Εκεί το Μεξικό είναι στο +2, αλλά θα υποχωρήσει ελέω ήττας, ενώ Γερμανοί και Σουηδοί είναι στο 0 όμως θα ανέβουν διότι μιλάμε για νίκες. Άρα καταλαβαίνει κανείς ότι σε τέτοιο ενδεχόμενο τα πάντα θα κριθούν από τα γκολ. Για παράδειγμα αν η Σουηδία νικήσει με ένα γκολ διαφορά τότε ισοβαθμεί με το Μεξικό στη διαφορά τερμάτων και θα παίξει ρόλο η καλύτερη επίθεση, η οποία θα είναι πάλι ίδια.

Πχ αν πάει 1-0 η Σουηδία θα έχει τρία τέρματα, όπως και το Μεξικό, αν πάει 2-1 θα έχει τέσσερα γκολ όπως και το Μεξικό κοκ. Όμως θα προκριθεί η παρέα του Μπεργκ λόγω της νίκης στο μεταξύ των ομάδων παιχνίδι. Ισοβαθμία θα υπάρξει επίσης αν νικήσει και η Γερμανία με ένα τέρμα διαφορά. Αν η Σουηδία νικήσει και η Γερμανία δεν νικήσει τη Νότια Κορέα τότε τα «πάντσερ» μένουν εκτός, ενώ η πρωτιά θα κριθεί αναλόγως της νίκης των Σκανδιναβών.

Με νίκη της Γερμανίας και με ισοπαλία στο άλλο ματς ή νίκη του Μεξικού, προκρίνονται η ομάδα του Λεβ και οι Αζτέκοι. Ελπίδες πρόκρισης έχει και η Νότια Κορέα αρκεί να νικήσει τη Γερμανία και το Μεξικό την Σουηδία προκειμένου η ομάδα της Βορείου Αμερικής να προκριθεί ως πρώτη με εννιά βαθμούς και να υπάρξει τριπλή ισοβαθμία στους τρεις βαθμούς ανάμεσα σε Γερμανία, Σουηδία και Νότια Κορέα.

Οι Ασιάτες θα προκριθούν με νίκη με δύο γκολ διαφορά και οποιαδήποτε ήττα της Σουηδίας. Αν αυτό συμβεί τότε θα είναι στο 0 στη διαφορά τερμάτων, η Γερμανία στο -2 και η Σουηδία τουλάχιστον στο -1 οπότε οι τετραθλητές κόσμου του 2002 θα πάρουν εκείνοι το εισιτήριο της πρόκρισης στα νοκ-άουτ. Με οποιαδήποτε νίκη με ένα γκολ διαφορά αποκλείονται ότι και αν γίνει στο παιχνίδι Μεξικό - Σουηδία.

Υπάρχει βέβαια και σενάριο που τρεις ομάδες που μπορούν να ισοβαθμήσουν σε όλα τα κριτήρια και εκεί θα πάμε σε τραβηγμένες συνθήκες που θα μετρηθούν οι βαθμοί fair-play και οι κάρτες. Σε αυτή την περίπτωση η Γερμανία πρέπει να νικήσει 1-0 και στο άλλο να κερδίσει η Σουηδία με το ίδιο σκορ.

Με απλά λόγια το πλέον ξεκάθαρο είναι ότι το Μεξικό χρειάζεται απλά μια ισοπαλία κόντρα στη Σουηδία για να μην νοιάζεται για υπόλοιπα κριτήρια ισοβαθμίας, αφού σε αυτή την περίπτωση θα προκριθεί στη φάση των «16», ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στην αναμέτρηση της Γερμανίας με την Νότια Κορέα.

Πρόγραμμα 3ης αγωνιστικής

17:00

Νότια Κορέα - Γερμανία

Μεξικό - Σουηδία

Βαθμολογία:

1. Μεξικό 6 (3-1)

2. Γερμανία 3 (2-2)

3. Σουηδία 3 (2-2)

4. Νότια Κορέα 0 (1-3)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ