Βαθμολογία

Αγχώθηκε, αλλά τα κατάφερε η Αργεντινή

Έστω και στο τελευταίο της ματς στους ομίλους στο οποίο πήγε με την πλάτη στον τοίχο, η Αργεντινή ένιωσε το βάρος της φανέλας και το έδειξε στο γήπεδο, παίρνοντας τη νίκη με 2-1 στο... θρίλερ με τη Νιγηρία την Τρίτη (26/6) και προκρίθηκε στους «16».

Ο Λιονέλ Μέσι θύμισε επιτέλους τον παίκτη στον οποίο έχει βασίσει τις ελπίδες του ένα ολόκληρο έθνος και άνοιξε το σκορ, πετυχαίνοντας το 100ό γκολ στη φετινή διοργάνωση και είχε και δοκάρι, όμως η απερισκεψία του Μασεράνο που... γκρέμισε τον Μπαλογκούν, επέτρεψε στους Νιγηριανούς να ισοφαρίσουν από το σημείο του πέναλτι με τον Μόουζες.

Η... λύτρωση ήρθε τελικά από ένα απρόσμενο ήρωα, καθώς ένας συνδυασμός αμυντικών, του Μερκάδο με τον τελικά σκόρερ Ρόχο, έφερε το «χρυσό» γκολ. Έτσι, η Αργεντινή πλέον θέλει να αφήσει πίσω της τα όσα έγιναν στον όμιλο και να εμφανιστεί δυνατή στο επόμενο «τεστ», το οποίο είναι πολύ δυνατό, αφού θα τη φέρει κόντρα στη Γαλλία.

Στον αντίποδα, η νεανική Νιγηρία μπορεί να είναι πολύ περήφανη για την παρουσία της στα γήπεδα της Ρωσίας, καθώς θα μπορούσε να έχει κάνει την έκπληξη, χάνοντας κάποιες μοναδικές ευκαιρίες.

Η ομάδα του Ρορ διαμαρτύρεται και για χέρι του Ρόχο στην περιοχή, αλλά και με τη χρήση VAR ο ρέφερι Τσακίρ το έκρινε ακούσιο, όπως φαίνεται να ήταν αφού η μπάλα χτυπά πρώτα στο κεφάλι του και καταλήγει στο χέρι του Αργεντίνου.

ΝΙΓΗΡΙΑ (Γκέρνοτ Ρορ): Ουζόχο, Μπαλογκούν, Ομερούο (90' Ιβόμπι), Εκόνγκ, Ετέμπο, Εντιντί, Όμπι Μίκελ, Μόουζες, Ιντόβου, Μούσα (90'+2 Νουάνβο), Ιχεανάτσο (46' Ιγκάλο).

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Χόρχε Σαμπαόλι): Αρμάνι, Οταμέντι, Ρόχο, Μερκάδο, Ταλιαφίκο (80' Αγκουέρο), Μασεράνο, Μπανέγκα, Πέρες (60' Παβόν), Ντι Μαρία (71' Μέσα), Μέσι, Ιγκουαΐν.