Βαθμολογία

Έκανε το 3Χ3 και προκρίθηκε η Κροατία

Η Κροατία επικράτησε με 2-1 της Ισλανδίας το βράδυ της Τρίτης (26/6) και τελείωσε με το απόλυτο στον 4ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Για ακόμα ένα παιχνίδι, η ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς έδειξε την ποιότητά που διαθέτει σε όλες τις γραμμές και πλέον προετοιμάζεται για τα νοκ άουτ παιχνίδια, εκεί όπου την περιμένει η Δανία. Από την άλλη, η Ισλανδία πάλεψε με όλες τις της δυνάμεις για τη νίκη που, υπό προϋποθέσεις, θα της χάριζε την πρόκριση αλλά υπέκυψαν στην ανωτερότητα της αντιπάλου της.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο γκολκίπερ Κάλινιτς, ο οποίος πραγματοποίησε καθοριστικές επεμβάσεις. Από εκεί και πέρα, μεγάλο ματς έκανε τόσο ο Μπάντελ, που σημείωσε το πρώτο γκολ της ομάδας του και έδωσε την ασίστ για το δεύτερο, όσο και ο Γεντβάι που ήταν θετικότατος στην άμυνα.

Από πλευράς Ισλανδών ξεχώρισε ο Χάλφρεντσον αλλά και ο Μπιάρνασον που έκανε ακατάπαυστα χιλιόμετρα. Το πρώτο ημίχρονο δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας… Πάντως, οι Σκανδιναβοί ήταν καλύτεροι και στο τελευταίο του πεντάλεπτο θα μπορούσαν να πάρουν… κεφάλι στο σκορ σε τρεις περιπτώσεις. Αρχικά στο 40’, το σουτ του Φινμπόγκασον πέρασε μόλις άουτ ενώ στις καθυστερήσεις ο Κάλινιτς εξουδετέρωσε με μεγάλες επεμβάσεις τα σουτ των Μπιάρνασον και Γκούναρσον.

Οι «βατρένι» μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 51’ «άγγιξαν» το 1-0 όταν το δυνατό σουτ του Μπάντελ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Ωστόσο, δύο λεπτά αργότερα ο 29χρονος χαφ, με σκαστό σουτ μετά από ασίστ του Πιάτσα, τους έδωσε το προβάδισμα. Η ομάδα του Χέιμιρ Χάλγκριμσον δεν πτοήθηκε, βγήκε αμέσως μπροστά και είχε δύο μεγάλες στιγμές. Στο 55’ ο Κάλινιτς εξουδετέρωσε την κεφαλιά του Ίνγκασον ενώ στο 56’ ο Ισλανδός στόπερ με νέα κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Τελικά, οι κόποι της Ισλανδίας επιβραβεύτηκαν στο 75’, με τον Γκ. Σίγκουρντσον να φέρνει το ματς στα… ίσια με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, μετά από χέρι του Λόβρεν. Στα τελευταία λεπτά και οι δύο ομάδες έψαξαν το γκολ της νίκης, ωστόσο αυτή που το πέτυχε ήταν η Κροατία στο 90’, με τον Πέρισιτς να εκμεταλλεύεται την κάθετη του Μπάντελ και από πλάγια θέση να σκοράρει για το τελικό 2-1.

ΙΣΛΑΝΔΙΑ (Χέιμιρ Χάλγκριμσον): Χάλντορσον, Σέβαρσον, Ίνγκασον, Ρ. Σίγκουρντσον (71’ Σιγκούρνταρσον), Μάγκνουσον, Γκούναρσον, Χάλφρεντσον, Γ. Γκούντμουντσον, Γκ. Σίγκουρντσον, Μπιάρνασον (90’ Τρίστασον), Φινμπόγκασον (Α. Γκούντμουντσον).

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λ. Κάλινιτς, Γεντβάι, Τσόρλουκα, Τσαλέτα - Τσαρ, Πίβαριτς, Μπάντελ, Κόβατσιτς (81’ Ράκιτιτς), Μόντριτς (65’ Μπράνταριτς), Πιάτσα (70’ Λόβρεν), Κράμαριτς, Πέρισιτς.