Βαθμολογία

Σεναρίων το ανάγνωσμα Νο 2

Τρίτη και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Μουντιάλ την εβδομάδα που διανύουμε και σήμερα (26/6) ολοκληρώνονται οι αγώνες στο 3ο και το 4ο όμιλο της διοργάνωσης.

Την πρόκριση τους έχουν εξασφαλίσει από 1ο όμιλο η Ουρουγουάη ως πρώτη και η Ρωσία ως δεύτερη, ενώ Ισπανία ως πρώτη και Πορτογαλία ως δεύτερη πήραν τα εισιτήρια από τον 2ο όμιλο.

Αυτό σημαίνει ότι έχουμε και τα δύο πρώτα ζευγάρια στη φάση των «16» εκεί που το Σάββατο (30/6 21:00) η Ουρουγουάη θα παίξει με την Πορτογαλία και την Κυριακή (1/7 17:00) η Ισπανία θα αναμετρηθεί με την Ρωσία.

Σήμερα (26/6) διεξάγεται η τελευταία αγωνιστική σε 3ο και 4ο όμιλο με τις αναμετρήσεις Δανία - Γαλλία, Αυστραλία - Περού για τον 3ο όμιλο και Νιγηρία - Αργεντινή, Ισλανδία - Κροατία για τον 4ο.

Το athleticlarissa.gr μετά την παρουσίαση των πιθανών σεναρίων για τον 1ο και 2ο όμιλο σας παρουσιάζει σήμερα τα δεδομένα και τα όποια πιθανά σενάρια υπάρχουν σε 3ο και 4ο όμιλο, τις πιθανές ισοβαθμίες και τι προκύπτει από αυτές.

3ος όμιλος

Δύο είναι τα δεδομένα στον όμιλο αυτό. Το πρώτο είναι ότι η Γαλλία έχει ήδη προκριθεί στους «16» μετά τις νίκες της κόντρα σε Αυστραλία, Περού και το δεύτερο ότι οι Περουβιανοί έχουν αποκλειστεί μετά τις ήττες από τη Δανία και τους «τρικολόρ». Άρα απομένει το ποια ομάδα, Δανία ή Αυστραλία θα ακολουθήσει την δευτεραθλήτρια Ευρώπης στα νοκ-άουτ.

Η Δανία με προίκα τους τέσσερις βαθμούς έχει το πρώτο λόγο καθώς της αρκεί να μην ηττηθεί στο παιχνίδι με την Γαλλία για να μην την ενδιαφέρει το αποτέλεσμα των «καγκουρό» με το Περού. Με ισοπαλία οι Βίκινγκς προκρίνονται μαζί με την Γαλλία, όπως θα προκριθούν και με νίκη, αλλά ως πρώτοι και την ομάδα του Ντεσάμπ ως δεύτερη. Η Δανία μπορεί να περάσει και με ήττα αν ταυτόχρονα η Αυστραλία δεν νικήσει το Περού.

Από την άλλη η Αυστραλία μπορεί να ελπίζει μόνο σε νίκη δική της κόντρα στο Περού και ήττα των Δανών αρκεί να έχει και καλύτερη διαφορά τερμάτων. Για παράδειγμα αν νικήσει με ένα γκολ διαφορά τότε θα θέλει ήττα της Δανίας με δύο γκολ διαφορά, αν νικήσει με διαφορά δύο τερμάτων θα της αρκεί μια απλή ήττα των Σκανδιναβών.

Δανία και Αυστραλία θα έχουν απόλυτη ισορροπία με ήττα και νίκη με ένα γκολ διαφορά οπότε εκεί θα επικρατήσει η καλύτερη επίθεση. Και αν υπάρχει και εκεί ισορροπία τότε τη λύση θα δώσει το fair play καθώς σε όλα τα υπόλοιπα κριτήρια, μεταξύ τους ματς και καλύτερη επίθεση εκεί θα υπάρχει ισοβαθμία.

Πρόγραμμα 3ης αγωνιστικής

17:00

Δανία - Γαλλία

Αυστραλία - Περού

Βαθμολογία:

1. Γαλλία 6 (3-1)

2. Δανία 4 (3-2)

3. Αυστραλία 1 (2-3)

4. Περού 0 (0-2)

4ος όμιλος

Ο κακός χαμός γίνεται στον 4ο όμιλο καθώς πλην της Κροατίας που έχει ήδη καπαρώσει την πρόκριση και σε μεγάλο ποσοστό και την πρωτιά οι υπόλοιπες τρεις ομάδες, Νιγηρία, Ισλανδία και Αργεντινή έχουν ελπίδες πρόκρισης άλλες λιγότερο, άλλες περισσότερο και σίγουρα το φινάλε αναμένεται συναρπαστικό εδώ.

Αυτό συμβαίνει και ελέω της κακής παρουσίας μέχρι στιγμής της Αργεντινής η οποία κινδυνεύει να πάθει ότι και στο Μουντιάλ του 2002 στα γήπεδα της Νοτίου Κορέας και της Ιαπωνίας όταν τότε είχε αποκλειστεί από τη φάση των ομίλων με αντιπάλους την Αγγλία, τη Σουηδία και τη Νιγηρία, την οποία αντιμετωπίζει τώρα και την οποία είχε αντιμετωπίσει και το 2010 στη Νότια Αφρική.

Αλλά ας τα πάρουμε κατά σειρά. Η Κροατία με έξι βαθμούς εξασφαλίζει και μαθηματικά την πρωτιά με νίκη, ισοπαλία, ακόμα και ήττα αν την ίδια ώρα η Νιγηρία δε νικήσει την Αργεντινή. Αν οι Αφρικανοί επικρατήσουν της παρέας του Μέσι, τότε για να πάρουν τη πρωτιά, τη πρόκριση θα την πάρουν ούτως ή άλλως, θα πρέπει να υπερτερούν των Κροατών στη συνολική διαφορά τερμάτων.

Η Νιγηρία προκρίνεται και με ισοπαλία αρκεί να μην νικήσει η Ισλανδία την Κροατία, ενώ αν ηττηθεί τότε μένει σίγουρα εκτός συνέχειας ότι και αν γίνει στο άλλο ματς, καθώς θα την περνά ούτως ή άλλως στη τελική κατάταξη η Αργεντινή. Οι Ισλανδοί για να προκριθούν θα πρέπει να νικήσουν την Κροατία και ταυτόχρονα να μην νικήσει η ομάδα της Μαύρης ηπείρου.

Αν το Νιγηρία - Αργεντινή λήξει ισόπαλο τότε θα πρέπει η Ισλανδία να νικήσει με τρία γκολ διαφορά για να υπερτερεί των Νιγηριανών στη συνολική διαφορά τερμάτων, ή και με δύο τέρματα, οπότε οι δύο ομάδες θα είναι στο 0 όσον αφορά τη διαφορά, αρκεί να έχει σκοράρει τουλάχιστον ένα γκολ παραπάνω από τους Αφρικανούς.

Σε επικράτηση της Αργεντινής τότε οι Βίκινγκς θα θέλουν νίκη, η οποία να διατηρεί τους Νοτιοαμερικάνους με χειρότερη συνολική διαφορά τερμάτων, ήτοι αν η Ισλανδία κερδίσει με ένα γκολ διαφορά τότε θα θέλει η νίκη της Αργεντινής επίσης με ένα γκολ, ή και με δύο γκολ διαφορά αρκεί φυσικά τα επιθετικά τέρματα να είναι περισσότερα.

Εξυπακούεται ότι κάθε παραπάνω τέρμα των Ισλανδών στην αναμέτρηση θα σημαίνει ακόμα ένα περισσότερο για τη παρέα του Μέσι. Η τελευταία μετά την ισοπαλία με την Ισλανδία και την ήττα από τη Κροατία θέλει μόνο νίκη κόντρα στη Νιγηρία και συνδυασμό αποτελεσμάτων. Αν η δευτεραθλήτρια κόσμου δεν νικήσει αυτόματα αποκλείεται από τη νοκ-άουτ φάση.

Αν νικήσει θα είναι σίγουρα πάνω από τη Νιγηρία και θα προκριθεί αν η Ισλανδία δεν κερδίσει τους Κροάτες. Αν γίνει αυτό, νίκη Ισλανδών δηλαδή, τότε για να μην γυρίσει πρόωρα στο Μπουένος Άιρες θα χρειάζεται νίκη με διαφορά άνω των τριών τερμάτων καθώς στο σενάριο ότι η Ισλανδία κερδίσει με ένα τέρμα διαφορά θα πάει στο -1 άρα η Αργεντινή, που είναι στο -3, θα πρέπει να πάει στο 0.

Μπορεί βέβαια να περάσει και με νίκη με δύο γκολ διαφορά αρκεί στο τέλος να έχει περισσότερα επιθετικά γκολ από τους Ισλανδούς. Ήτοι αν πχ η Αργεντινή κερδίσει 2-0 θα θέλει νίκη των Ισλανδών με 1-0, αν νικήσει 3-1 θα θέλει 2-0 κοκ. Αν οι δις παγκόσμιοι πρωταθλητές κερδίσουν με ένα τέρμα διαφορά αποκλείονται από τη συνέχεια αν η ομάδα του Χέιμιρ Χάλγκριμσον επικρατήσει αυτής του Ζλάτκο Ντάλιτς.

Πρόγραμμα 3ης αγωνιστικής

21:00

Νιγηρία - Αργεντινή

Ισλανδία - Κροατία

Βαθμολογία:

1. Κροατία 6 (5-0)

2. Νιγηρία 3 (2-2)

3. Ισλανδία 1 (1-3)

4. Αργεντινή 1 (1-4)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ