Βαθμολογία

Κρίνονται ακόμα τέσσερα εισιτήρια

Με τους αγώνες της 3ης αγωνιστικής σε 3ο και 4ο όμιλο συνεχίζεται σήμερα (26/6) το Μουντιάλ στα γήπεδα της Ρωσίας.

Εκεί στο 3ο όμιλο η Δανία αντιμετωπίζει τη Γαλλία και η Αυστραλία το Περού, με ώρα έναρξης στις 17:00, ενώ στις 21:00 θα γίνει σέντρα στα Νιγηρία - Αργεντινή και Ισλανδία - Κροατία για τον 4ο.

Στο 3ο όμιλο η Γαλλία με τις δύο νίκες κόντρα σε Αυστραλία, Περού έχει εξασφαλίσει τη πρόκριση και στο σημερινό ματς με τη Δανία με μια ισοπαλία εξασφαλίζει και τη πρώτη θέση, ενώ με ισοπαλία και οι Βίκινγκς παίρνουν το εισιτήριο της πρόκρισης. Αν κερδίσουν οι Δανοί τότε προκρίνονται αυτοί ως πρώτοι και η ομάδα του Ντεσάμπ ως δεύτερη.

Ελπίδες πρόκρισης έχει και η Αυστραλία αρκεί να κερδίσει το αδιάφορο Περού και παράλληλα η Δανία να ηττηθεί από τη Γαλλία με διαφορά τέτοια που να δίνει στα "καγκουρώ" καλύτερη διαφορά τερμάτων προκειμένου να τερματίσουν πάνω από τους Δανούς. Αν η Αυστραλία δεν κερδίσει τότε αυτόματα η Δανία προκρίνεται.

Στο 4ο όμιλο γίνεται ο κακός χαμός καθώς πλην της Κροατίας οι άλλες τρεις ομάδες έχουν ελπίδες πρόκρισης. Η Νιγηρία με τρεις βαθμούς κρατά την τύχη στα χέρια της όμως αντιμετωπίζει την Αργεντινή που δεν θέλει να σκέφτεται από τώρα αποκλεισμό. Οι Αφρικανοί με νίκη και ισοπαλία προκρίνονται αρκεί η Ισλανδία να μην νικήσει τη Κροατία ή αν αυτό συμβεί τότε στο φινάλε να υπερτερούν των Ισλανδών στη διαφορά τερμάτων.

Η Αργεντινή θέλει νίκη και παράλληλα να μην νικήσουν οι Ισλανδοί τους Κροάτες. Αν νικήσει η Ισλανδία, η οποία είναι στο -2 και η Αργεντινή στο -3 τότε θα πρέπει η παρέα του Μέσι να κερδίσει με ένα γκολ παραπάνω από αυτό που θα νικήσουν οι Βίκινγκς. Ακριβώς τα αντίθετα ισχύουν για την Ισλανδία η οποία προκρίνεται μόνο με νίκη αρκεί να μην νικήσει η Αργεντινή την ομάδα της Μαύρης Ηπείρου.

Αν η Νιγηρία κερδίσει τότε αυτόματα οι Ισλανδοί μένουν εκτός, αν αναδειχθούν ισόπαλοι τότε η Ισλανδία θα θέλει νίκη με διαφορά τέτοια που να υπερτερεί των Αφρικάνων στη συνολική διαφορά τερμάτων, ενώ με νίκη της Αργεντινής θα βρεθεί στους "16¨ η ομάδα του Φινγκμπόνγκανσον αν στη διαφορά τερμάτων είναι καλύτερη των Λατινοαμερικάνων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

3ος όμιλος

17:00 Δανία - Γαλλία ΕΡΤ1

17:00 Αυστραλία - Περού ΕΡΤ2

4ος όμιλος

21:00 Νιγηρία - Αργεντινή ΕΡΤ1

21:00 Ισλανδία - Κροατία ΕΡΤ2