Βαθμολογία

Κακό ματς, 1-0 η Ουρουγουάη την Σαουδική Αραβία

Την πρόκριση της στη φάση των "16" πανηγυρίζει η Ουρουγουάη η οποία σε ένα κακό ποιοτικά ματς νίκησε 1-0 την Σαουδική Αραβία στο Ροστόφ για την 2η αγωνιστική του 1ου ομίλου του Μουντιάλ.

Οι Λατινοαμερικάνοι με έξι βαθμούς πήραν το εισιτήριο για τη φάση των νοκ-άουτ και στο ματς της Δευτέρας (25/6) με την οικοδέσποινα Ρωσία στη Σαμάρα θα κριθεί η πρώτη θέση του ομίλου εκεί που η ισοπαλία ευνοεί τους διοργανωτές.

Σε ένα ματς κακοποίηση του αθλήματος, η Σελέστε του Όσκαρ Ταμπάρες κατάφερε να ανοίξει το σκορ με ένα «κρύο» τέρμα του Λουίς Σουάρες στο 23'  έπειτα από κόρνερ του πολύπειρου Κάρλος Σάντσες και κάκιστη εκτίμηση της φάσης από τον τερματοφύλακα των Ασιατών, οι οποίοι είχαν σταθεί αρκετά καλά μέχρι εκείνο το σημείο, Μοχάμεντ Αλοβάις.

Ιστορικό σε κάθε περίπτωση γκολ από τον 31χρονο διεθνή επιθετικό της Ουρουγουάης (το 52ο στην 100η του εμφάνιση με το εθνόσημο - πρώτος ποδοσφαιριστής από την εν λόγω χώρα που σκοράρει σε τρία Παγκόσμια Κύπελλα, «έπιασε» στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας τον Ντιέγο Φορλάν), αλλά πέραν τούτου τίποτα αξιοσημείωτο σε ένα πρώτο ημίχρονο το οποίο θα ξεχαστεί γρήγορα.

Τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Λατινοαμερικανούς να μη θέλουν, τους Σαουδάραβες να μην μπορούν, τις αλλαγές των δύο προπονητών να μην φέρνουν «φρεσκάδα» στον αγωνιστικό χώρο και το 1-0 να παραμένει μέχρι το σφύριγμα της λήξης από τον Γάλλο διαιτητή Κλεμάν Τουρπέν, με τον Έντινσον Καβάνι να αστοχεί από κοντά στο 86' στη μία μόλις φάση της επανάληψης, σε ματς που δεν βγήκε καν κίτρινη κάρτα!

Ουρουγουάη (Όσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Βαρέλα, Γοδίν, Χιμένες, Κάσερες, Μπεντανκούρ, Βεσίνο (59' Τορέιρα), Γκ. Ροντρίγκες (59' Λασάλτ), Κ. Σάντσες (82' Νάντες), Σουάρες, Καβάνι.

Σαουδική Αραβία (Χουάν Αντόνιο Πίτσι): Αλοβάις, Οσάμα, Αλί, Αλμπουραΐκ, Σαλμάν, Χατάν (75' Κανό), Γιασέρ, Οταΐφ, Ταϊσέερ (44' Χουσαΐν), Σαλέμ, Φαχάντ (78' Αλ-Σαλάουι).