Βαθμολογία

Καθάρισε νωρίς η Πορτογαλία, 1-0 το Μαρόκο

Τη πρώτη της νίκη στο φετινό Μουντιάλ πανηγύρισε η Πορτογαλία η οποία επικράτησε με 1-0 του Μαρόκου για την 2η αγωνιστική του 2ου ομίλου, σε αναμέτρηση που διεξήχθη στο "Λουζνίκι" της Μόσχας.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης καθάρισε από νωρίς την αναμέτρηση καθώς το τέρμα του Κριστιάνο Ρονάλντο μόλις στο 4' έφτανε και περίσσευε για να πάρει η ομάδα του Σάντος τη νίκη και να γίνει φαβορί για την πρόκριση. Από την άλλη οι Μαροκινοί με την δεύτερη ήττα τους αποχαιρετούν τη διοργάνωση.

Μόλις στο 4' η Πορτογαλία κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ με τον συνήθη ύποπτο Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος με κεφαλιά στη καρδιά της άμυνας του Μαρόκου, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μουτίνιο, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας παράλληλα το έβδομο τέρμα του με την εθνική σε Μουντιάλ και το 85ο συνολικά.

Ένα ιστορικό ρεκόρ καθώς με το γκολ αυτό ξεπέρασε τον αείμνηστο και σπουδαίο Φέρεντς Πούσκας ο οποίος είχε έξι και ήταν μέχρι σήμερα ο πρώτος Ευρωπαίος σκόρερ. Με την συμπλήρωση εννιά λεπτών αγώνα ο Ρονάλντο έφτασε κοντά στο 0-2 όμως στο σουτ που επιχείρησε η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι Ελ Καζουί.

Πρώτη καλή στιγμή στο 11' για το Μαρόκο όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Μάνουελ Ντα Κόστα με κεφαλιά προσπάθησε να απειλήσει όμως ο Ρουί Πατρίτσιο μπλόκαρε τη μπάλα, με τον πορτιέρο των Πορτογάλων να δηλώνει παρών και στο 22' με το μακρινό σουτ του Ζιγιάχ το οποίο και μπλοκαρε. Τελευταία καλή στιγμή πριν την ανάπαυλα στο 40' με τον Γουέντες να μην μπορεί να σκοράρει απέναντι στον Ελ Καζουί και την Πορτογαλία να νικά 1-0.

Στην επανάληψη το Μαρόκο πίεσε και έψαξε περισσότερο το γκολ, ενώ η Πορτογαλία προσπαθούσε να βγει μπροστά για το 0-2 που θα έκρινε και το ματς. Στο 57' η μεγαλύτερη ευκαιρία για το Μαρόκο με την δυνατή κεφαλιά του Μπελαντά να αποκρούεται εντυπωσιακά από τον Ρουί Πατρίτσιο. Δύο λεπτά αργότερα ο Μπενατιά πήρε τη μπάλα μετά από κόντρες όμως το σουτ του ήταν άστοχο.

Εν συνεχεία οι πρωταθλητές Ευρώπης κοίταξαν να διαφυλάξουν το 1-0, ενώ το Μαρόκο ρίσκαρε και άλλο βγαίνοντας μπροστά και ψάχνοντας το 1-1. Λίγο έλειψε να το πετύχει όμως στο 90' ο Ζιγιέχ και στο 94' ο Μπενατιά δεν μπόρεσαν να βρουν στόχο από πλεονεκτικές θέσεις μέσα στη περιοχή προς ανακούφιση των Πορτογάλων που πήραν τη νίκη με 1-0 που τους καθιστά φαβορί για την πρόκριση.

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρούι Πατρίτσιο, Πέπε, Γκερέiρο, Φοντέ, Σέντριτς, Μουτίνιο (89' Άντριεν), Ζοάο Μάριο (69' Μπρούνο Φερνάντες), Σίλβα (59' Μαρτίνς), Γουίλιαμ, Ρονάλντο, Γκουέντες.

Μαρόκο (Ερβέ Ρενάρ): Ελ Καζουί, Χακίμι, Ντα Κόστα, Μπενάτια, Ντιράρ, Ζιγιάχ, Ελ Αχμαντί (86' Φαϊρ), Μπελαντά (76' Καρσελά), Μουσουφά, Αμραμπάτ, Μπουταϊμπ (69' Κααμπί).