Βαθμολογία

44 χρόνια πριν.....

Πρεμιέρα με απώλεια για την Αργεντινή στο Μουντιάλ η οποία το Σάββατο (16/6) έμεινε στο 1-1 με την Ισλανδία. Μία μέρα αργότερα ήταν η σειρά της Βραζιλίας να έχει απώλεια, επίσης 1-1, στη πρεμιέρα κόντρα στην Ελβετία.

Οι δύο κορυφαίες ομάδες της Λατινικής Αμερικής ξεκίνησαν την προσπάθειά τους για κατάκτηση του τίτλου με απώλεια κάτι που έχει να συμβεί σε τελική φάση Μουντιάλ 44 ολόκληρα χρόνια και στη διοργάνωση του 1974 στα γήπεδα της Δυτικής Γερμανίας.

Τότε η «Σελεσάο» όντας και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια ξεκίνησε τους αγώνες της με ισοπαλία 0-0 κόντρα στην τότε Γιουγκοσλαβία, ενώ η Αργεντινή είχε ηττηθεί με 3-2 από την εκπληκτική Πολωνία του Λάτο, ο οποίος τη σεζόν 1997-1998 ήταν προπονητής της Καβάλας.

Για την ιστορία οι δυο ομάδες πέρασαν την πρώτη φάση ομίλων, με την Βραζιλία να κατακτά εν τέλει την τέταρτη θέση με ήττα 1-0 στο μικρό τελικό από την Πολωνία, ενώ η Αργεντινή είπε «αντίο» στην δεύτερη φάση ομίλων.

Στα δέκα Μουντιάλ που ακολούθησαν μέχρι το φετινό δεν υπήρξε ποτέ ταυτόχρονη απώλεια και των δύο ομάδων στην πρεμιέρα, καθώς είτε η μία θα έκανε γκέλα, ή καμία.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ