Βαθμολογία

Τουλάχιστον αυτή τη φορά να έχει ουσία

Τα χθεσινοβραδινά τραγελαφικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο γήπεδο της Τούμπας έφερε σήμερα (12/3) την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη για επ αόριστον διακοπή των πρωταθλημάτων.

Απόφαση απόλυτα σωστή για όλα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι των Δικεφάλων και κυρίως την εισβολή του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο, υπό την κατοχή μάλιστα όπλου!!!!!! όπου και απειλούσε διαιτητές, παράγοντες της ΑΕΚ κλπ.

Ο κ. Βασιλειάδης συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όπου και αποφάσισαν την επ αόριστον διακοπή ωστόσο ας ελπίσουμε αυτή την φορά να μην γίνει για τα ...μάτια του κόσμου, αλλά να υπάρχει ουσία στην απόφαση αυτή. Το γεγονός της κατάργησης των play-off, συν το ότι η εθνική μας ομάδα δεν συμμετέχει στα τελικά του Παγκοσμίου κυπέλλου δίνει την δυνατότητα για διακοπή στο πρωτάθλημα βάσει ημερομηνιών.

Όμως αντικειμενικά ουδείς σοβαρός άνθρωπος που ασχολείται με το ποδόσφαιρο, είτε από το πόστο του να είναι μέσα σε μια ομάδα, είτε από αυτό του δημοσιογράφου, είτε από αυτό του απλού φιλάθλου ενδιαφέρεται για τις ημερομηνίες και ότι χρονικά προλαβαίνει να ολοκληρωθεί ένα αηδιαστικό και εμετικό φετινό πρωτάθλημα όπως το έχουν καταντήσει. Το θέμα είναι η διακοπή να φέρει αποτελέσματα για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου και όχι να έχει γίνει επειδή υπάρχει άνετα το χρονικό περιθώριο ολοκλήρωσης του.

Πολύ απλά δεν είναι το θέμα να διακοπεί ένα πρωτάθλημα και καλά με την έννοια ότι κάναμε ότι έπρεπε και με το πρώτο ντέρμπι να συμβούν πάλι τα ίδια, αλλά να μπει ένα ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ σε όλα όσα διασύρουν το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο, από όποια ομάδα και αν προέρχονται. Οι τομές θα πρέπει να είναι πολύ βαθιές και αν χρειαστεί ακόμα και υποβιβασμός καθώς μόνο έτσι ορισμένοι θα σταματήσουν να κάνουν τα όσα κάνουν υπό την ανοχή ορισμένων και να καταλάβουν ότι καταστρέφουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κάποτε ήταν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού που μπήκαν μέσα στο γήπεδο σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό προπηλακίζοντας παίκτες και παράγοντες του «τριφυλλιού» όπως μεταξύ άλλων και τον Σισέ, πέρσι ήταν ο ανεγκέφαλος που στην Λεωφόρο πέταξε κουτάκι μπίρας στο προπονητή του ΠΑΟΚ Βλάνταν Ίβιτς, ενώ στον τελικό του Βόλου για το κύπελλο οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ πήραν ...άριστα στο ξύλο και από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα. Και φτάσαμε στα φετινά, με το ρολό της ταμειακής στον τεχνικό του Ολυμπιακού Όσκαρ Γκαρσία στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τους Πειραιώτες, αλλά και στην εισβολή με όπλο του Ιβάν Σαββίδη στο χθεσινό ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ας σταματήσουν εδώ όλα αυτά και επιτέλους η φετινή διακοπή του πρωταθλήματος να φέρει και αποτελέσματα και όχι μόνο να είναι για το θεαθήναι. Γιατί και άλλες χρονιές είδαμε διακοπές των πρωταθλημάτων για διάφορους λόγους, αλλά δεν είδαμε αποτελέσματα και μάλιστα όταν τα χρονικά περιθώρια στένευαν ξεκινούσε και πάλι το πρωτάθλημα με όποιο τίμημα. Λες και ήταν αυτό το μοναδικό πρόβλημα το πως θα τελειώσει ένα πρωτάθλημα!!!!!!.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ