Βαθμολογία

Αντίστροφη μέτρηση για την προετοιμασία

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της προετοιμασίας της ΑΕΛ ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου στο Πρωτάθλημα της Super League 2 άρχισε.

Η «βασίλισσα του κάμπου» ενέταξε στο έμψυχο δυναμικό της τους παίκτες που είχε στο «στόχαστρό» της και πλέον ο τεχνικός Παύλος Δερμιτζάκης ετοιμάζει τα πλάνα του για την προετοιμασία, προκειμένου να δώσει την απαιτούμενη «χημεία» στην ομάδα για να εκπληρώσει τον μεγάλο στόχο που έχει και ο οποίος δεν είναι άλλος από την επιστροφή της στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Η νέα σεζόν θα ξεκινήσει για τους «βυσσινί» τη Δευτέρα 29/7 (θα γίνουν τα απαιτούμενα εργομετρικά), ωστόσο η επίσημη «πρώτη» μπροστά στο φίλαθλο κοινό της Λάρισα θα γίνει την Πέμπτη 1η Αυγούστου στο Ael Fc Arena.
Δεκαπέντε μεταγραφές πραγματοποίησε μέχρι τώρα η ΑΕΛ, με παίκτες αξιόλογους και εγνωσμένης αξίας, κάτι που σημαίνει ότι έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των κινήσεών της, εκτός κι αν αλλάξουν κάποια δεδομένα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, οπότε ίσως να χρειαστούν κάποιες διορθωτικές επιμέρους κινήσεις.

ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Το νέο Πρωτάθλημα της Super League 2 θα διεξαχθεί σε δύο Ομίλους, με 10 ομάδες ο Βόρειος (Α’ Όμιλος) και 11 ο Νότιος (Β’ Όμιλος) αντίστοιχα. Η σέντρα έχει οριστεί για τις 22 Σεπτεμβρίου, ωστόσο ακόμη δεν έχει γίνει γνωστός ο διαχωρισμός των ομάδων. Πάντως, αυτό που ακούγεται έντονα τις τελευταίες ημέρες είναι ότι στον Όμιλο του Βορρά, όπου θα μετέχει η ΑΕΛ, θα ενσωματωθεί πιθανότατα ο Διαγόρας Ρόδου.
Ο Όμιλος των 11 ομάδων θα έχει τέσσερις εμβόλιμες προκειμένου να τελειώσουν μαζί οι δύο Όμιλοι. Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας οι θέσεις 1-5 κάθε Ομίλου οδηγούν στα play off, ενώ οι θέσεις 6-10 στον Α’ Όμιλο και 6-11 στον Β’ Όμιλο στα play out. Και στα δύο μίνι πρωταθλήματα οι συμμετέχουσες ΠΑΕ θα μπουν με το ήμισυ των βαθμών που έχουν συγκεντρώσει στην κανονική περίοδο. Σε περίπτωση που μετά τη διαίρεση προκύψει δεκαδικός αριθμός, τότε η βαθμολογία στρογγυλοποιείται στον αμέσως επόμενο ακέραιο. Τα play off θα διεξαχθούν έπειτα από κλήρωση σε δύο γύρους των 5 αγωνιστικών με δύο ρεπό για κάθε ομάδα και ο πρώτος κάθε Ομίλου θα προβιβαστεί στη Super League 1. Από τα play out θα υποβιβαστούν στη Γ’ Εθνική οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 9-10 από τον Α’ Όμιλο και 9-11 από τον Β’ Όμιλο αντίστοιχα.
Αναλυτικά οι πιθανές ομάδες ανά Όμιλο έχουν ως εξής:

Βόρειος Όμιλος
1. ΑΕΛ
2. Διαγόρας Ρόδου
3. Εθνικός Νέου Κεραμιδίου Κατερίνης
4. Καβάλα
5. Καμπανιακός
6. Μακεδονικός
7. Νίκη Βόλου
8. ΠΑΣ Γιάννινα
9. ΠΑΟΚ Β’
10. ΠΟΤ Ηρακλής

Nότιος Όμιλος
1. ΑΕΚ Β’
2. Αιγάλεω
3. Αστέρας Τρίπολης Β’
4. Ηλιούπολη
5. Ιωνικός
6. Καλαμάτα
7. Κηφισιά
8. Παναργειακός
9. Παναχαϊκή
10. Πανιώνιος
11. Χανιά

ΠΗΓΗ