Βαθμολογία

Δερμιτζάκης: «Στόχος μας το πρωτάθλημα»

Ο προπονητής της ΑΕΛ Παύλος Δερμιτζάκης στις δηλώσεις του δεν αναφέρθηκε στο ματς μιας και όπως είπε η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής ωστόσο ευχαρίστησε την διοίκηση και τον προπονητή της Κατσικάς για τη φιλοξενία και το σεβασμό που έδειξαν απέναντι στην ομάδα του.

Ο κ. Δερμιτζάκης είπε ότι στόχος της ομάδας του είναι το πρωτάθλημα και η άνοδος, ενώ ευχαρίστησε και τον κόσμο της ΑΕΛ για την παρουσία του στο σημερινό παιχνίδι. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Αρχικά να ευχαριστήσουμε τη διοίκηση της Κατσικάς για την άψογη φιλοξενία. Προσπάθησαν να κάνουν ότι καλύτερο για τον θεσμό και να σεβαστούν την ομάδα μας. Θέλω να τους δώσω τα συγχαρητήρια μου και στον προπονητή τον Νίκο γιατί είναι μεγάλη υπόθεση για μια μικρή ομάδα να συμμετέχει σε ένα σημαντικό θεσμό όπως είναι αυτός του Κυπέλλου. Θεωρώ ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία μόνο οφέλη έχει, είτε έχει να κάνει με τεχνογνωσία διεξαγωγής ενός παιχνιδιού υψηλού επιπέδου, αλλά και αγωνιστικά, τακτικά, προβληματισμούς που δημιουργεί μια ομάδα και να το ευχαριστηθούν και τα παιδιά, γιατί αυτή η ομάδα δεν έχει την πολυτέλεια να αγωνίζεται με μεγάλες ομάδες όπως είναι η ΑΕΛ.

Θεωρώ ότι έγινε ένα καλό παιχνίδι, προσπάθησαν και οι δύο ομάδες να το τρέξουν, να το ευχαριστηθούν και μέσα από αυτή τη διαδικασία θεωρώ ότι ο κόσμος έμεινε ικανοποιημένος.

Δεν θέλω να αναλύσω το παιχνίδι γιατί θεωρώ ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές και στέκομαι περισσότερο στη φιλοξενία που είχαμε, στα συγχαρητήρια για τον αντίπαλο και το ότι πάμε στην επόμενη φάση με ότι συνεπάγεται αυτό.

Εύχομαι καλή πορεία στην Κατσικά, να πετύχει τον στόχο της γιατί βλέπω μια ομάδα που είναι οργανωμένη και αυτό οφείλεται στη διοίκηση και στον προπονητή και παιδιά που έχουν την ποιότητα, το ταλέντο για να ξαναγυρίσουν την ομάδα σε μια μεγαλύτερη κατηγορία γιατί πιστεύω ότι ο Νομός Ιωαννίνων επειδή γνωρίζει από ποδόσφαιρο έχει κουλτούρα πάνω στο άθλημα αυτό και είναι σημαντικό να υπάρχουν όσο το δυνατό περισσότερες ομάδες σε μεγαλύτερες κατηγορίες και να μπορούν να έχουν παίκτες με φιλοδοξίες για κάτι μεγαλύτερο.

Για το αν υπάρχει νόημα και αν κερδίζει κάτι το ποδόσφαιρο στο να αγωνίζονται στο Κύπελλο ερασιτεχνικές ομάδες εναντίον επαγγελματικών: Θεωρώ ότι κερδίζει. Το ότι γνώρισα ένα συνάδελφο, ένα εξαιρετικό παιδί αυτό είναι κέρδος. Το ότι ερχόμαστε σε μια επαρχία και έχει τη δυνατότητα ο κόσμος να απολαύσει ένα παιχνίδι αυτό είναι κέρδος. Μη ξεχνάτε ότι αυτός ο θεσμός έχει και τις εκπλήξεις. Αυτό το παιχνίδι για εμάς ήταν σημαντικό γιατί βλέπω τα παιδιά ότι βλέπουν όλα τα παιχνίδια με την ίδια σοβαρότητα. Αυτό απαιτώ, γιατί όταν θες να λέγεσαι μεγάλη ομάδα λέγεσαι έτσι με βάση την ιστορία, των τίτλων, οργάνωσης και του υλικού που έχεις και το υλικό αυτό πρέπει σε όλες τις διαδικασίες, είτε είναι φιλικό, είτε Κύπελλο, είτε πρωτάθλημα να δίνει το 100% και σήμερα τα παιδιά ήταν σοβαρά απέναντι σε μια ομάδα που μπορεί να είναι χαμηλότερου επιπέδου, ήταν σοβαρή και μέχρι το τέλος του αγώνα προσπάθησε για το καλύτερο. Εγώ από το παιχνίδι αυτό κρατάω.

Για το αν έχουν βάλει τους στόχους για τη φετινή σεζόν: Οι στόχοι έχουν μπει από την αρχή. Ο κυρίαρχος στόχος της ομάδας μας είναι το πρωτάθλημα και να γυρίσουμε εκεί που ανήκουμε. Σε ότι έχει να κάνει με το Κύπελλο να πάμε όσο μακριά μπορούμε γιατί θεωρώ ότι υπάρχει ένα ρόστερ μεγάλο που θα δώσει τη δυνατότητα όλοι οι παίκτες να έχουν χρόνο συμμετοχής. Η Λάρισα έχει κατακτήσει δύο Κύπελλα, δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό να ξαναγίνει αυτό, αλλά εμείς θέλουμε αυτό το ταξίδι να το πάμε μέχρι εκεί που μπορούμε.

Είναι μεγάλη χαρά σε αυτό το πρωτάθλημα και σε αυτό τον όμιλο να είναι ιστορικές ομάδες όπως η ΑΕΛ, ο Ηρακλής, ο ΠΑΣ Γιάννινα γιατί αναβαθμίζουν ένα πρωτάθλημα το οποίο δυστυχώς δεν παίρνει αυτό που του αναλογεί, όπως πιστεύω ότι και οι τρεις ομάδες ανήκουν κάπου αλλού. Εύχομαι όλοι να δώσουμε τον αγώνα μας μέσα από διαδικασίες όπως αρμόζει στο ίδιο το ποδόσφαιρο, με σεβασμό, με εκτίμηση, γιατί πραγματικά πιστεύω ότι θα γίνει ένα καλό πρωτάθλημα και να κερδίσει αυτός που θα το δουλέψει περισσότερο.

Για τον αν υπάρχει ευχάριστος πονοκέφαλος λόγω του μεγάλου ρόστερ που έχει η Λάρισα, η θα υπάρχει θέμα διαχείρισης: Πέρυσι μπορεί να μην είχαμε ποσότητα παικτών αλλά είχαμε πάρα πολλά παιδιά καλά και φιλότιμα τα οποία έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και έκαναν μια μεγάλη προσπάθεια κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες και εγώ μόνο να τους ευχαριστήσω μπορώ. Φέτος η ομάδα ενισχύθηκε, ήρθαν πολύ καλοί ποδοσφαιριστές, αλλά δεν είναι μόνο αυτό, είναι καλά παιδιά, είναι επαγγελματίες , ξέρουν που ήρθαν και ξέρουν όλοι τι θέλουμε και τι ζητάμε μέσα στον οργανισμό και μέσα από πολύ δουλειά, προβληματισμό, μέσα από παρακίνηση, σίγουρα ένα μεγάλο ρόστερ δημιουργεί έναν ευχάριστο πονοκέφαλο για τον προπονητή και αυτό θα είναι για εμένα προσωπικά γιατί είναι σημαντικό να υπάρχουν πολλοί και καλοί και ισάξιοι παίκτες και είναι στο χέρι μου και του επιτελείου μου να το διαχειριστούμε γιατί πιστεύω ότι όλοι θα χρειαστούνε και θα δώσουν την δική τους πινελιά για να πετύχουμε τους στόχους μας.

Για το αν θέλει η πρεμιέρα του πρωταθλήματος να είναι εντός ή εκτός: Θεωρώ ότι μια καλή ομάδα που έχει χτιστεί για συγκεκριμένα πράγματα όπου και αν αγωνιστεί είναι το ίδιο. Δεν έχω πρόβλημα κανένα.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο που ταξίδεψε και ήρθε στα Γιάννενα για να μας συμπαρασταθεί και το κάνω αυτό γιατί είναι ιδιαίτερος ο κόσμος μας. Οι οπαδοί μας είναι από τους πιο βασικούς μας παίκτες και θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην πορεία μας.

Χρήστος Καλύβας