Βαθμολογία

Το έξυπνο τρικ του Ενρίκε και το «πέναλτι-φάντασμα» στο Καμπ Νου

Πολλά και διάφορα έλαβαν χώρα και ακόμα μια φορά φέτος στο Κάμπ Νου, για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Πιο συγκεκριμένα, οι «μπλαουγκράνα» ήθελαν μόνο νίκη για να μπορέσουν να πάρουν το πρωτάθλημα, ενώ συνάμα ήλπιζαν σε μια ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία αγωνιζόταν κόντρα στη Μάλαγα στο «Ροσαλέδα».

Οι «μερέχνες» αν και ήταν ουκ ολίγες οι φορές που κινδύνεψαν με την ισοφάριση κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, έκαναν το καθήκον τους και πέρασαν με σκορ 0-2 από μια δύσκολη έδρα, εξασφαλίζοντας παράλληλα και το πρωτάθλημα.

Τα «αστεία και παράξενα» ωστόσο πραγματοποιήθηκαν στην έτερη αναμέτρηση. Αυτήν μεταξύ των Μπαρτσελόνα και Εϊμπάρ στο Κάμπ.

Το τρικ της «Μπάρτσα» που δεν βρήκε αντίκρισμα...

Το σύνολο του Λουίς Ενρίκε γνώριζε εδώ και πολλές μέρες πως ήλπιζε ουσιαστικά σε ένα «θαύμα», προκειμένου να είναι αυτό που θα στεφθεί πρωταθλητής Ισπανίας. Ήθελε το τρίποντο κόντρα στην Εϊμπάρ και ήττα των «μερένχες» από τη Μάλαγα.

Ο Λουίς Ενρίκε είχε μπροστά του ένα δύσκολο έργο να φέρει εις πέρας και το γνώριζε πολύ καλά. Εξού και αυτή τη φορά μάλλον σκέφτηκε να κάνει κάτι τελείως διαφορετικό, από αυό που μας έχει συνηθίσει.

Πιο συγκεκριμένα, η Μπαρτσελόνα βρέθηκε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ από το γκολ του Ινούι (7'). Συνέχισε να κάνει το παιχνίδι της και να χάνει εύκολα ευκαιρίες μποστά από την αντίπαλη εστία. Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τους «μπλαουγκράνα», όταν ο ίδιος παίκτης έκανε το 0-2 στο 62' και έδινε «μαξιλαράκι ασφαλείας» στην ομάδα του.

Άραγε ήταν η Μπαρτσελόνα τόσο κακή πραγματικά που δεν μπορούσε να ισοφαρίσει την Εϊμπάρ. Ήταν πραγματικά τόσο άστοχοι οι παίκτες της, που έφταναν τόσο κοντά στην αντίπαλη εστία, αλλά αδυνατούσαν να βρουν τα γκολ;

Η «Μπάρτσα» γνώριζε πολύ καλά πως δική της και μόνο νίκη δεν έφτανε να της εξασφαλίσει το πρωτάθλημα, ήθελε να δει την Ρεάλ να δέχεται την ήττα από την Μάλαγα και πιθανός τρόπος να συμβεί αυτό μάλλον έμοιαζε μόνο ένας.

Να βρεθεί πίσω στο σκορ, έτσι ώστε η Ρεάλ να «χαλαρώσει», από τη στιγμή που εκείνη θα έβλεπε πως η Είμπαρ θα φύγει με το «διπλό» από το Κάμπ Νου.

Έτσι αυξάνονταν αυτόματα και οι πιθανότητες μιας πιθανής ήττας από τη Μάλαγα.

Κανείς δεν μπορεί να είναι μέσα στο μυαλό του Λουίς Ενρίκε, ωστόσο αυτή μοιάζει μια λογική εξήγηση, ειδικά από τη στιγμή που μόλις οι γηπεδούχοι δέχθηκαν και δεύτερο τέρμα, «ανέβασαν στροφές» και δε δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στην ανατροπή με σκορ 4-2.

Όχι δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα αυτά...

Μια απόφαση του διαιτητή στη χθεσινή (21/5) αναμέτρηση μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Εϊμπάρ, έκανε αίσθηση στο χώρο του ποδοσφαίρου, καθώς πέρα από καθ΄όλα άδικη για τους φιλοξενούμενους, προκάλεσε και άφθονο γέλιο σε όσους παρακολουθούσαν την αναμέτρηση.

Συγκεκριμένα, ενώ οι φιλοξενούμενοι προηγούνταν με 2-1 ο Άλμπα μπέρδεψε τα πόδια του, έπεσε κάτω μόνος του με το διαιτητή της αναμέτρησης να καταλογίζει ένα πέναλτι που θα μείνει στην ιστορία.

Όχι δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα αυτά τα πράγματα. Αποφάσεις διαιτητών στο εξωτερικό, έχουν πολλάκις απασχολήσει και τα «μεγάλα πρωταθλήματα». Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις όπως και η συγκεκριμένη, η απόφαση είναι πολύ χειρότερη από ότι έχουμε δει στη Σούπερ Λιγκ.

Δείτε το πέναλτι που κέρδισε η Μπαρτσελόνα και σκεφτείτε μόνο τι θα γινόταν στην Ελλάδα σε αντίστοιχη περίπτωση.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Λιονέλ Μέσι που ανέλαβε την εκτέλεση αστόχησε και πολλοί μίλησαν για «Θεία Δίκη».

">http://

Μ.Ι.