Βαθμολογία

Όχι και στο ερασιτεχνικό ρε παιδιά...

Ένα αρκετά στενάχωρο γεγονός που προκάλεσε αίσθηση, έλαβε χώρα εχθές (14/5) στο παιχνίδι μεταξύ της Λάρισας 2012 και της Αστραπή Νέας Πολιτείας, για τα play-out της Α' ΕΠΣΛ.

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Λάρισας αμαυρώθηκε από ένα γεγονός που η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στον ερασιτεχνικό χώρο, ωστόσο είναι ένα φαινόμενο που συχνά-πυκνά συναντάμε στα ελληνικά γήπεδα και γενικότερα στο κομμάτι του αθλητισμού στη χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, στην εν λόγω αναμέτρηση υπήρξε διακοπή, τη στιγμή που το παιχνίδι βρισκόταν στο 65ο λεπτό της «συνάντησης», με την Αστραπή Νέας Πολιτείας να προηγείται με σκορ 1-2. Ο λόγος είναι τα επεισόδια που έλαβαν χώρα... μεταξύ μερίδας των φιλάθλων που παρακολουθούσαν την αναμέτρηση.

Έτσι λοιπόν, πέρα από τα επεισόδια που βλέπουμε πολλές φορές να γίνονται στα ελληνικά γήπεδα, με τελευταίο τρανό παράδειγμα τον τελικού Κυπέλλου Ελλάδας στο Βόλο, πλέον κερδίζουμε «παράσημα» για τη διεξαγωγή αθλητικών γεγονότων και στο χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Άραγε που μπορεί να στραφεί το «υγιές κομμάτι» του αθλητισμού που θέλει να πάει σε ένα γήπεδο για ψυχαγωγία; Πως ένας γονιός μπορεί να πάρει το παιδί του να απολαύσουν έναν αγώνα ποδοσφαίρου, όντας σίγουρος πως όλα θα κυλήσουν ομαλά;

Απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις δεν έχουν δοθεί εδώ και πολλά χρόνια, όμως η αλήθεια είναι πως δεν είχαν απασχολήσει και το κομμάτι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.Πλέον το είδαμε και σε αυτόν τον χώρο και αυτό ήταν ιδιαίτερα δυσάρεστο.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που είχαν «καταφύγει» στη λύση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου με όλα όσα βλέπουν σε επαγγελματικό επίπεδο. Αν και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αρχίσει να προκαλεί σε κάποιους αποστροφή, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό πως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα...

Δεν μπορούμε απλώς να εναποθέσουμε τις ελπίδες μας στο ότι κάτι τέτοιο δεν θα επαναληφθεί, αλλά να παρθούν μέτρα. Το πως θα γίνει βέβαια αυτό στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, τη στιγμή που δεν μπορεί να γίνει στο επαγγελματικό, είναι μια άλλη ιστορία...

Μ.Ι.