Βαθμολογία

Οι Λαρισαίοι συρρέουν στις Εκκλησίες για τον Επιτάφιο (PICS)

ΦΩΤΟ athleticlarissa – Βάσω Γκατζούλη 

Πιστοί όλων των ηλικιών συρρέουν στις εκκλησίες της Λάρισας, από νωρίς το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής, προσκυνώντας τον Επιτάφιο και συμμετέχοντας μ’ αυτόν τον τρόπο στην κορύφωση του Θείου Δράματος.

Το athleticlarissa.gr βρέθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας όπου εκεί βρέθηκε πλήθος κόσμου για να προσκυνήσει τον επιτάφιο και με ευλάβεια να τον ακολουθήσει για την επιστροφή του στο ναό. Η διαδρομή φέτος άλλαξε και ήταν πολύ μεγάλη. Ξεκίνησε από την οδό Θεόπετρας, Καλαμά, Δούκα, Αλιάκμονος, Ερμιόνης, Ενιπέως. Η στάση του επιταφίου έγινε στην πλατεία της Τούμπας, όπου ο αρχιμανδρίτης της Αγίας Σοφίας Ιωαννίκιος απηύθυνε, το λόγο του για την Ανάσταση του Χριστού, ευχαρίστησε πάρα πολύ όλους αυτούς που δούλεψαν για να γίνει αυτός ο ωραίος επιτάφιος. Όπως είπε χρειάστηκαν 6.000 χέρια για να τοποθετήσουν τα λουλούδια.

Ευχαρίστησε ιδιαιτέρως και τις μικρές κοπέλες που ήταν οι μυροφόρες για να ραίνουν το σώμα του Χριστού. Παρακάλεσε όλους επιστρέφοντας να περάσουν κάτω από τον Επιτάφιο, αφού όπως είπε είναι το πέρασμα από την ζωή και η επιστροφή ολοκληρώθηκε από τις οδούς Δούκα, Αφροδίτης, Χαλκιδικής με τελευταίο σταθμό την Λακωνίας για την επιστροφή στο Ναό.    

Χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από το ναό της Αγίας Σοφίας: