Βαθμολογία

Δεκτή η πρόταση για Εξεταστική στην Υγεία

Δεκτή έγινε από την Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση των ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, την περίοδο 1997 – 2014, με 187 «ναι» και 71 «όχι», μετά από ψηφοφορία τη Μ. Τετάρτη (12/4).

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή το ότι να μιλήσει μεσημέρι «ενώ είχε δηλώσει ότι θα είναι το απόγευμα».

«Νομίζω ότι ο κ. Μητσοτάκης συμπεριφέρεται σαν τον τζογαδόρο που έχασε στο καζίνο, που ξαναπαίζει και ξαναχάνει, ξαναπάει και ξαναχάνει. Έτσι είναι όταν βάζεις όλα τα λεφτά σου στην καταστροφή και δεν έρχεται, αισθάνεται αμηχανία. Αυτή είναι η αμηχανία της ΝΔ. Θα ήθελα να επισημάνω ότι μετά το Eurogroup του Φλεβάρη, έλεγε η ΝΔ δεν υπάρχει πολιτική συμφωνία. Δεν ξέρω που το στηρίζατε. Αυτά έλεγαν στελέχη της ΝΔ. Δεν ξέρω ποιος σας έδινε τέτοιες πληροφορίες, ή τι σας έλεγαν στο Βερολίνο. Οι πληροφορίες σας ήταν λάθος. Και η αξιολόγηση κλείνει και παίρνουμε μια συμφωνία συνολική. Ξεκαθαρίζει τα αναγκαία μέτρα για την απομείωση του χρέους. Και μετρά τις αντιφάσεις της γραμμής της», είπε. Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στο συνεχές αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για εκλογές.

«Ακόμη και στελέχη σας λένε για κίνδυνο να γίνετε γραφικοί του χωριού. Είστε πρωτότυποι, είναι ο πρώτος αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα ζητά 4 χρόνια εκλογές και αυτές θα γίνουν στην ώρα τους. Όταν θα γίνουν θα τις χάσετε κιόλας» τόνισε και πρόσθεσε: «Η τακτική σας κουράζει τους πολίτες και τους εαυτούς σας. Τους ψηφοφόρους σας. Εκτός απο το πάθος να γυρίσετε στις καρέκλες τις εξουσίες. Ποιο είναι το σχέδιο σας; Εκτός αν νομίζετε ότι είναι πιστευτό, που κυβερνήσατε τα χρόνια της ανάπτυξης, χρεοκοπήσατε τον τόπο και να λέτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψε τον τόπο. Ζητάτε εκλογές. Ένα επιχείρημα έχετε. Είστε ανίκανοι κυβέρνηση, μας λέτε. Μας λέτε ότι εμείς φέραμε την συμφωνία. Εσείς δεν θα φέρνατε ποτέ συμφωνία για χρέος και αντίμετρα και για τα εργασιακά. Εσείς ξηλώσατε την εργασιακή κανονικότητα στην χώρα. Να πει η αντιπολίτευση εγώ δεν ψηφίζω, όπως είναι τσάμπα μαγκιά που λένε και στελέχη σας. Θα καταψηφίσετε και τα θετικά μέτρα; Και την μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις και τις άλλες μειώσεις;».

«Είναι ανίκανη μια κυβέρνηση που παρέλαβε σε χρεοκοπία την χώρα και μετά από 2 χρόνια, αυτή η χώρα γυρίζει στην κανονικότητα με πρωτογενή πλεονάσματα, και το κυριότερο έχει ανοιχτό ορίζοντα για την έξοδο από το πρόγραμμα; Από το 2015 πήραμε στο 27 την ανεργία και τώρα είναι στο 23. Τώρα κάθε ευρώ της Ευρώπης αξιοποιείται. Εμείς οι ανίκανοι ολοκληρώσαμε τα έργα, και τα παραδίδουμε στον ελληνικό λαό. Ανοίξαμε τα σχολεία με όλους τους καθηγητές και τα βιβλία, που κάναμε προσλήψεις, που καλύψαμε ανασφάλιστους. Που βάλαμε την Ελλάδα στο επίκεντρο των εξελίξεων, με ηγέτες να επισκέπτονται την χώρα μας και να μιλούν για τις αξίες μας. Που βάλαμε το χρέος στο τραπέζι. Καταφέραμε να φέρουμε συμφωνία που φέρνει διέξοδο και προοπτική. Είμαστε ανίκανοι ναι. Στις μίζες, στην ρεμούλα, στη διαφθορά και στις κομπίνες. Ικανοί σαν και εσάς δεν θα υπάρξουν ποτέ στον τόπο», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.