Βαθμολογία

Όταν η Ειρήνη Παπαδοπούλου βίωνε τον ρατσισμό!

Η Ειρήνη Παπαδοπούλου στο χθεσινό επεισόδιο του Survivor μίλησε για τον ρατσισμό και το bullying που είχε βιώσει παλαιότερα.

Η «Διάσημη» παίκτρια του Survivor γεννήθηκε στο Καζακστάν από Ελληνες γονείς και σε ηλικία τεσσάρων ετών εγκαταστάθηκε στο Μενίδι, όπου ζει μέχρι σήμερα και δεν ήταν λίγες οι φορές που δέχτηκε ρατσιστική συμπεριφορά από τον περίγυρό της.

Η δημοφιλής τραγουδίστρια είχε μιλήσει παλαιότερα σε αυτό στην εκπομπή «Μίλα» της Τατιάνας Στεφανίδου:

«Θυμάμαι ότι με περνούσαν για τσιγγάνα εκεί στα Λιόσια που πήγαινα σχολείο. Με πονούσε τότε, τώρα δεν με πονάει. Όταν ήρθαμε από το Καζακστάν ήμουν τεσσάρων χρονών, πήγα σχολείο κατευθείαν στην Ελλάδα. Βοηθούσα τους γονείς μου να μάθουν ελληνικά, γιατί μιλούσαν μόνο ποντιακά.

Δεν βγήκε τυχαία το τραγούδι του Καζαντζίδη "Στα ξένα είμαι Έλληνας και στην Ελλάδα ξένος". Εκεί ήμασταν οι "Γκρέκοι" και όταν ήρθαμε εδώ μας έλεγαν Ρωσοπόντιους κι αυτό με πονούσε πολύ, γιατί δεν ήμουν Ρωσίδα. Το πήρα λίγο "μέσα" μου όλο αυτό, είμαι γενικά πολύ κλειστή σαν άνθρωπος. Μετά, σιγά-σιγά, γνώρισα κι άλλα παιδιά που ήταν από προσφυγικές οικογένειες και καταλαβαινόμασταν, βοηθούσαμε ο ένας τον άλλον».