Βαθμολογία

Τοποθετούνται κάμερες ασφαλείας

Κάμερες ασφαλείας στα πιο επίφοβα σημεία με σημαντικό εξοπλισμό αναμένεται να τοποθετηθούν σύντομα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Την απόφαση πήρε το Δ.Σ του νοσοκομείου μετά από πρόταση του διοικητή Παναγιώτη Νάνου με αφορμή το τελευταίο περιστατικό κλοπής.

Προχθές, άγνωστοι «τρύπωσαν» σε κλειδωμένο εργαστήριο στο Ακτινολογικό όπου βρίσκεται ο νέος γραμμικός επιταχυντής, δωρεά του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», και ο οποίος αυτές τις ημέρες συναρμολογείται για να τεθεί σε λειτουργία. Οι άγνωστοι έκλεψαν δύο οθόνες.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Λάρισας ο κ. Νάνος είπε: «Δεν είναι τόσο το κόστος των δύο μόνιτορ που εκλάπησαν, αυτό θα καλυφθεί άμεσα, αλλά κυρίως μας ανησυχεί και μας προβληματίζει το γεγονός ότι κλάπηκαν μέσα από κλειδωμένο εργαστήριο. Για το λόγο αυτό προχωρούμε στην τοποθέτηση καμερών ασφαλείας και ήδη έχουμε ξεκινήσει τη νόμιμη διαδικασία που προβλέπεται σύμφωνα με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.»

Ο κ.Νάνος κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων, ενώ η Ασφάλεια Λάρισας ήδη εξέτασε το εργαστήριο, πήρε αποτυπώματα από το χώρο και μίλησε με το προσωπικό προσπαθώντας να φτάσει στον ή στους δράστες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται κλοπές στο ΠΓΝΛ. Παρότι φυλάσσεται από ιδιωτική εταιρία σεκιούριτι 24 ώρες το 24ωρο, πρόκειται για ένα νοσοκομείο 40.000 τετραγικών μέτρων και κατά καιρούς έχουν αφαιρεθεί αναπηρικά αμαξίδια, καρέκλες κ.α

ert.gr