Βαθμολογία

Πιο διαδεδομένο λειτουργικό το Android

Το Android της Google αποκαθήλωσε τα Windows της Microsoft από την κορυφής της λίστας των κυρίαρχων λειτουργικών συστημάτων στον κόσμο. Για πρώτη φορά, όπως αναφέρει η εταιρεία αναλύσεων διαδικτύου StatCounter, το Android κατάφερε – έστω και οριακά – να καταλάβει την πρώτη θέση στην εν λόγω λίστα. Η χρήση του διαδικτύου του λειτουργικού συστήματος της Google έφτασε τον Μάρτιο του 2017 το 37,93% έναντι 37,91% των Windows.
Ο διευθύνων σύμβουλος της StatCounter σχολιάζοντας την εξέλιξη έκανε λόγο για «τέλος της πρωτοκαθεδρίας της Microsoft στην παγκόσμια αγορά λειτουργικών συστημάτων, την οποία κατέχει από τη δεκαετία του 1980» «Δείχνει επίσης πόση πρόοδο έχει κάνει το Android, το οποίο πριν πέντε χρόνια κατείχε μερίδιο μόλις 2,4%», συμπλήρωσε.

Η ολοένα και μεγαλύτερη πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω κινητών τηλεφώνων, η μείωση των παραδοσιακών προσωπικών υπολογιστών και το ολοένα και περισσότερο διευρυνόμενο ειδικό βάρος στην ασιατική διεθνή αγορά, ορίζονται ως οι βασικές αιτίες της ανατροπής ισορροπιών.
Εξετάζοντας τμηματικά τον χάρτη, τα Windows συνεχίζουν να κυριαρχούν στη Βόρεια Αμερική, ακολουθούμενα από το iOS της Apple, ενώ το Android κατατάσσεται τρίτο.

Στην Ασία το Android βρίσκεται στην κορυφή με 52,2% έναντι μόνο 29,2% των Windows. Η πολυπληθέστερη ήπειρος στον πλανήτη «ψηφίζει» Android πράγμα που φυσικά γέρνει την πλάστιγγα προς την γενικότερη αύξηση των ποσοστών του συστήματος.