Βαθμολογία

Τρόμος στη Ρωσία, 10 νεκροί και 47 τραυματίες

Τον τρόμο βίωσαν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Αγίας Πετρούπολης, τη Δευτέρα (3/4), μετά από βομβιστική επίθεση στο σταθμό μετρό Σενάγια της πόλης, όπου 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 47 τραυματίστηκαν.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ χαρακτήρισε την επίθεση τρομοκρατικό χτύπημα σε ανάρτησή του στο Facebook. «Αυτοί που τραυματίστηκαν από την τρομοκρατική επίθεση στην Αγία Πετρούπολη, θα λάβουν όλη την απαραίτητη βοήθεια.

Έχουν δοθεί όλες οι εντολές στα υπουργεία Υγείας και Εκτάκτων Καταστάσεων. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες και στους φίλους των θυμάτων. Ο πόνος είναι κοινός» ανέφερε.

Οι αρχές αναζητούν δύο άτομα, όπως αναφέρει πηγή στο «Interfax», καθώς φέρεται να ενεπλάκησαν στην επίθεση. «Ο ένας από αυτούς έβαλε τον εκρηκτικό μηχανισμό που εξερράγη μέσα στο συρμό. Ο δεύτερος άφησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στον σταθμό ''Πλόσαντ Βαστάνια''», ανέφερε η ίδια πηγή.

Στον σταθμό βρέθηκε μία ακόμα βόμβα, η οποία δεν εξερράγη, με τους πυροτεχνουργούς να την εξουδετερώνουν. Το ρωσικό πρακτορείο «Interfax» έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας που δείχνουν τον φερόμενο ως δράστη. Αυτόπτης μάρτυς υποστήριξε ότι η βόμβα μπορεί να τοποθετήθηκε σε χαρτοφύλακα από έναν άνδρα που άλλαξε στη συνέχεια βαγόνι.