Βαθμολογία

Ανένδοτη η DIGEA για MEGA

Κύκλοι της Digea σημειώνουν ότι ο ψηφιακός πάροχος έχει εξαντλήσει κάθε περιθώριο επικοινωνίας και ανοχής σχετικά με τον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, βάσει της άδειας λειτουργίας της, οφείλει να αντιμετωπίζει ισότιμα το σύνολο των τηλεοπτικών σταθμών.

Κατά τους ίδιους κύκλους, αν στην παρούσα φάση συνεχίσει η Digea να ανέχεται την μη αποπληρωμή της οφειλής του Mega, θα δημιουργηθούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού έναντι των υπόλοιπων πελατών της.

Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι η ρευστότητα της Digea είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αποπληρωμή των οφειλών της εταιρείας προς το ελληνικό Δημόσιο για τη χρήση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων, συνεπώς -κατά τις ίδιες πηγές- όταν το Mega δεν καταβάλει το αντίτιμο για την ψηφιακή του εκπομπή, στην πραγματικότητα δεν πληρώνει ούτε το ελληνικό Δημόσιο για τη χρήση της συχνότητας.

Τέλος, τονίζουν ότι οι δανείστριες τράπεζές της, έχουν ειδοποιήσει πως λόγω του Mega, κινδυνεύει με καταγγελία το δικό της ομολογιακό δάνειο, και πως θα πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα.

πηγή: skai.gr