Βαθμολογία

Xωρίς ΔΝΤ δεν στηρίζει το πρόγραμμα

Η Ολλανδία δεν θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα χωρίς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δήλωσε στο κοινοβούλιο της χώρας του ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, προσθέτοντας ότι αυτό ισχύει και για το γερμανικό κοινοβούλιο.

Όπως μεταδίδει η ολλανδική εφημερίδα Telegraaf ο Υπουργός ανέφερε ότι η Ολλανδία θα σταματήσει την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα εάν το ΔΝΤ αποσύρει τη συμμετοχή του από το πρόγραμμα στήριξης.

«Η κυβερνητική πλειοψηφία στο ολλανδικό κοινοβούλιο είναι ξεκάθαρη: Εάν το ΔΝΤ δεν συμμετέχει ή αποσυρθεί κάθε υποστήριξη στο πρόγραμμα θα εκλείψει. Το ίδιο ισχύει για το γερμανικό κοινοβούλιο και την ολλανδική κυβέρνηση» υποστήριξε ο Ντέισελμπλουμ.

Σε εκτενέστερο ρεπορτάζ που φιλοξενεί η ίδια εφημερίδα υπό τον τίτλο «Σταματάει η ολλανδική βοήθεια εάν φύγει το ΔΝΤ» ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «η εμπλοκή του ΔΝΤ παραμένει απαραίτητη για την εξεύρεση μιας λύσης στο ελληνικό πρόβλημα».

«Οι μεταρρυθμίσεις που υλοποιούν οι Έλληνες βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «το ΔΝΤ είναι υπερβολικά επικριτικό σε ό,τι αφορά την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα και δεν λαμβάνει υπόψη τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας».

naftemporiki.gr