Βαθμολογία

Κινητικότητα «βλέπει» το ΥΠΟΙΚ

Για πρωτοβουλίες που λαμβάνονται από πολλούς παράγοντες και σε πολλά επίπεδα προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες επίτευξης συμφωνίας για την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης κάνουν λόγο κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών.

Σχολιάζοντας τα περί πρωτοβουλίας του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ πηγές του ΥΠΟΙΚ αναφέρεουν ότι είναι νωρίς ακόμη να εκτιμήσουμε αν θα καρποφορήσουν.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, μιλώντας στον Realfm είχε αναφέρει ότι «η Κομισιόν μπορεί και πρέπει να παίξει έναν πάρα πολύ ενεργό ρόλο και η κινητικότητα του προέδρου Γιούνκερ είναι κάτι το οποίο είναι θεμιτό και ευκταίο, διότι όπως γνωρίζετε, ο Γιούνκερ είναι ο πρώτος πρόεδρος της Κομισιόν ο οποίος εξελέγη στη θέση του εκ των αποτελεσμάτων των εκλογών. Άρα περιμένουμε από τους θεσμούς που έχουν και τη δημοκρατική λογοδοσία στο DNA τους να παίξουν αυτόν τον ενεργό ρόλο».

Ωστόσο, δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες, ενώ ήδη βλέπουν το φως της δημοσιότητας σενάρια, σύμφωνα με τα οποία, ο κ. Γιούνκερ θα προτείνει - προωθήσει το κλείσιμο της αξιολόγησης με μετάθεση των ζητημάτων που αφορούν στα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και στον ρόλο του ΔΝΤ για αργότερα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ