Βαθμολογία

Κλείνουν τους δρόμους οι αγρότες

Από τις 14:00 μέχρι τις 16:00 το απόγευμα της Κυριακής (5/2) θα αποκλείσουν οι αγρότες την κοιλάδα των Τεμπών και στα δύο ρεύματα. Αυτό ανακοίνωσε σε ομιλία του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και μέλος της επιτροπής του μπλόκου της Νίκαιας, Ρίζος Μαρούδας.

«Είμαστε εδώ ως ένα βήμα κλιμάκωσης, γιατί η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ξεμπλέξει από εμάς, γιατί τα αιτήματά μας είναι δίκαια» είπε και πρόσθεσε: «Δεν θα ανεχθούμε την επιχείρηση κοινωνικού αυτοματισμού που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Δεν παλεύουμε για τον εαυτό μας. Γιατί όταν ζητάμε αφορολόγητο 12.000 ευρώ, ή όταν διεκδικούμε το δικαίωμα μας στην δωρεάν υγεία, δεν το κάνουμε μόνο για εμάς, αλλά το ζητάμε για όλο τον ελληνικό λαό».

Την ίδια ώρα, κλειστή παραμένει και στα δύο ρεύματα η Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στη Νίκαια και στον κόμβο του Πλατυκάμπου, όπου οι αγρότες του μπλόκου έχουν αποκλείσει το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.

Κλειστή εξακολουθεί να είναι από τις 30 Ιανουαρίου η εθνική οδός Θεσσαλονίκης- Ευζώνων, στο 548 χλμ της ΠΑΘΕ κοντά στο τελωνείο, στη διασταύρωση Ειδομένης, με την κυκλοφορία να διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Πολυκάστρου- Ευζώνων και από την επαρχιακή Αξιούπολης- Ειδομένης. Ακόμη, κλειστή επ΄αόριστον είναι η Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής στα πράσινα φανάρια (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο Μακεδονία).

Στα διόδια των Μαλγάρων παραμένουν αγρότες της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι το Σάββατο (4/2) σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους από τον κόμβο Κουλούρας Ημαθίας, που βρίσκεται στην Εγνατία οδό Θεσσαλονίκης-Βέροιας, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Από την άλλη πλευρά, οι αγρότες της Αιγιάλειας αναμένεται να αποκλείσουν από τις 18:30 έως τις 21:30 την εθνική οδό Πατρών- Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου.

Παράλληλα, οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας θα αποκλείσουν από τις 19:00 έως και τις 21:00 την εθνική οδό Αντιρρίου- Ιωαννίνων στον κόμβο του Κεφαλοβρύσου, κοντά στο Αιτωλικό.