Βαθμολογία

Δεν αναμένονται προσλήψεις εκπαιδευτικών

Tην εκτίμησή του ότι δεν θα προλάβουν να γίνουν τον Σεπτέμβριο μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μετέφερε στους καθηγητές ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την ΟΛΜΕ, ο υπουργός δήλωσε ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα γίνουν διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών τον Σεπτέμβριο, με δεδομένο ότι το ΑΣΕΠ δεν θα προλάβει να προχωρήσει τις διαδικασίες, λόγω μεγάλης συμμετοχής, που όπως γράφει το «Έθνος», ενδέχεται να ξεπεράσει τα 80.000 άτομα.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν μόνιμοι διορισμοί λίγο αργότερα και αφού έχει ξεκινήσει η σχολική χρονιά εάν το ΑΣΕΠ καταφέρει να ολοκληρώσει τις απαιτούμενες από τον νόμο ενέργειες.

Όσον αφορά στις ειδικότητες των εκπαιδευτικών, ο υπουργός δήλωσε ότι θα πρέπει να γίνει σύμπτυξη, ώστε να περιορισθούν κοντά στις 80 και κυρίως όσον αφορά στις τεχνικές ειδικότητες. Για τις προσλήψεις αναπληρωτών την ερχόμενη χρονιά ο υπουργός δήλωσε ότι κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν με το υφιστάμενο καθεστώς.