Βαθμολογία

Συνεχίζουν τον αγώνα οι αγρότες

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες στα μπλόκα που έχουν στήσει σε διάφορες περιοχές του ν. Λάρισας, οι οποίοι σε ορισμένες περιπτώσεις αποφάσισαν να αυξήσουν τη διάρκεια του αποκλεισμού των δρόμων.

Την ίδια στιγμή οι αγρότες από το μπλόκο του Δαμασίου πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ, ζητώντας απαντήσεις για το πότε θα εκδοθούν τα πορίσματα των εκτιμήσεων από τις ζημιές στον παγετό του περασμένου Μαρτίου.

Αναλυτικότερα, σήμερα το απόγευμα οι αγρότες στο μπλόκο του Αργυροπουλίου αυξάνουν κατά μία ώρα τον αποκλεισμό της εθνικής οδού Λάρισας – Κοζάνης από τις 6 – 9 μμ. ενώ από τις 4- 6 το απόγευμα θα παραμείνει κλειστός και ο ΠΑΘΕ στον κόμβο της Νίκαιας και στα δύο ρεύματα. Οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας θα παραχωρήσουν σήμερα το μεσημέρι στη 1 και συνέντευξη τύπου εν όψει του αυριανού συλλαλητηρίου με τα τρακτέρ που θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Αποκλεισμό με τρακτέρ θα έχουμε σήμερα και στην εθνική οδό Λάρισας – Τρικάλων από τις 3 έως στις 5 το απόγευμα από αγρότες της Ραχούλας Λάρισας, ενώ από τις 4 – 6 μμ. θα κλείσουν την επαρχιακή οδό Τυρνάβου – Ελασσόνας στο ύψος του Δαμασίου και οι αγρότες από το Δαμάσι.

Μιλώντας στο «Δίκτυο Θεσσαλίας» της ΕΡΤ, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δαμασίου Θ. Μπακαϊμης, ανέφερε ότι από την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον ΕΛΓΑ ελήφθησαν διαβεβαιώσεις από τον διευθυντή του περιφερειακού καταστήματος στη Λάρισας ότι τα πορίσματα με τις εκτιμήσεις για τις ζημιές από τον παγετό του περασμένου Μαρτίου θα έχουν παραδοθεί μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Τέλος οι αγρότες που έχουν παρατάξει τρακτέρ στους κόμβους Πλατυκάμπου και Γυρτώνης αναμένεται να αποφασίσουν σήμερα για το τι θα πράξουν στη συνέχεια.

Ο Γεωπονικός Σύλλογος Λάρισας

Το Δ.Σ. του Γεωπονικού Συλλόγου ν. Λάρισας παρακολουθώντας με έντονο προβληματισμό τις τελευταίες αγροτικές κινητοποιήσεις αναφέρει σε ανακοίνωση του τα εξής: «Ο Γεωπονικός Σύλλογος Ν. Λάρισας συμπαρίσταται στα προβλήματα των αγροτών και ζητά από την πολιτική ηγεσία μέσω του εποικοδομητικού διαλόγου ν' αντιμετωπίσει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τα προβλήματά τους. Οι Έλληνες αγρότες πρέπει να είναι βιώσιμοι, καθώς είναι δημιουργοί πραγματικού πλούτου και πρωτογενών αξιών. Φορολογικό – Ασφαλιστικό – Έλλειψης ρευστότητας οδηγούν στην «κατάρρευση» της πρωτογενούς παραγωγής. Στην δύσκολη οικονομική κρίση, που μαστίζει την Ελλάδα, ο αγροτικός τομέας είναι ο μόνος, ο οποίος μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην αντιμετώπισή της και να αποτελέσει το μοχλό εξόδου της χώρας μας από αυτή.»

ERT.GR (Ι.Γιάτσιος)